Ταρώ & Ερμηνείες: Μικρή Αρκάνα

 Μικρή Αρκάνα


Η μικρή αρκάνα της Ταρώ αποτελείται από:

- 40 χαρτιά από το 1 έως το 10
- 16 φιγούρες (βαλές, ιππότης, βασίλισσα και βασιλιάς)

Όλα τα  παραπάνω χαρτιά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: μπαστούνια, κούπες, σπαθιά και πεντάκτινα

Τα χαρτιά αυτά έχουν διάφορους ρόλους.Μερικές φορές περιγράφουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανθρώπων που εμφανίζονται στην ανάγνωση της Ταρώ. Τις περισσότερες φορές, όμως, περιγράφουν συναισθήματα και καταστάσεις που βιώνουμε ή θα συναντήσουμε.
Η ερμηνεία των χαρτιών αυτών έχει τις ρίζες της στην αριθμολογία και στην σημασία των τεσσάρων στοιχείων. Κάθε κατηγορία αντιπροσωπεύει ένα από τα στοιχεία: Μπαστούνια = Φωτιά, Κούπες = Νερό, Σπαθιά = Αέρας και Πεντάκτινα =  Γη.


Ο αριθμός κάθε χαρτιού έχει την γενικότερη σημασία του, που αν την συνδυάσουμε με τα χαρακτηριστικά των στοιχείων, ανοίγεται μπροστά μας η ερμηνεία ολόκληρης της Ταρώ. Η ακολουθία των αριθμών είναι: 

1= Η ρίζα, η αρχή, το ξεκίνημα.
2= Ισορροπία ανάμεσα σε δύο άκρα. Εκδήλωση, αρχή υλοποίησης και σχεδίου.
3= Σύνθεση, δημιουργία, γονιμοποίηση
4= Μπαίνουν οι βάσεις και τα θεμέλια για κάτι
5= Κάτι που διαταράσσει την προηγούμενη σταθερότητα και ισορροπία
6 = Η αρμονία αποκαθίσταται
7= Μία καινούργια συνειδητοποίηση φέρνει αναταραχή
8= Αυτονομία και αυθεντία σε κάποιον τομέα. Αναγνώριση ενός λάθους
9= Ολοκλήρωση, πραγματοποίηση στόχων και επιθυμιών, κορύφωση μιας εμπειρίας
10= Τέλος εποχής, τέλος ενός κύκλου, προετοιμασία για έναν νέο κύκλο.

Μπαστούνια

Στοιχείο: Φωτιά, Ζώδια: Κριός, Λέων, Τοξότης, Εποχή: Άνοιξη

Προσδιορισμοί: Ενθουσιώδης, ενεργητικός, δραστήριος, χαρωπός, εξωστρεφής. Δημιουργικός, λάτρης των ταξιδιών, γεμάτος ζωή, αθλητικός, παρορμητικός. Επιχειρηματικός, καινοτόμος, αυτοδημιούργητος, επιφανειακός.

Επαγγέλματα: Επιχειρηματίες, άνθρωποι των πωλήσεων, δάσκαλοι, ιεροκήρυκες.

Λέξεις κλειδιά: Εμπόριο, καριέρα, επαγγελματικές ευκαιρίες, ενθουσιασμός, νέα εγχειρήματα, ενεργητικότητα, δύναμη, δημιουργικότητα, πάθος, δράση, γέννηση, ανάπτυξη, φιλοδοξία, πολιτική.

Φυσικά χαρακτηριστικά: Ανοιχτοί ξανθοί ή κοκκινομάληδες, ανεξαρτήτως χρώματος ματιών. Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ίσως και με φακίδες.

Πεντάκτινα

Στοιχείο: ΓηΖώδια: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως, Εποχή: Χειμώνας

Προσδιορισμοί: Πρακτικός, προσγειωμένος, ρεαλιστής, πραγματιστής, αποτελεσματικός, λεπτολόγος, υπέρ του καθήκοντος, αναίσθητος, επίμονος, κάποιος που μπορείς να βασιστείς. Υλιστής, παραδόπιστος, βαρετός, χωρίς φαντασία, εγωιστής.

Επαγγέλματα: Τραπεζίτες, επιχειρηματίες, λογιστές, ιδιοκτήτες ακινήτων, κατασκευαστές, αγρότες, εργάτες.

Λέξεις κλειδιά: Ο υλικός κόσμος. Περιουσία, αποκτήματα, ιδιοκτησία, χρήματα, κληρονομιά, ακίνητη περιουσία, πλούτος, καταθέσεις. Θέματα εφορίας, εργασία, αξία. Επίσης, ταλέντα, εκπαίδευση και μελέτη. Δούναι και λαβείν. Το φυσικό σώμα. Σαρκικές απολαύσεις. Ύλη.

Φυσικά χαρακτηριστικά: Καστανά ή σκούρα μαλλιά, σκούρα μάτια και επιδερμίδα. Εθνικότητες με σκούρο χρώμα δέρματος.

Σπαθιά

Στοιχείο: ΑέραςΖώδια: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος, Εποχή: Φθινόπωρο


Προσδιορισμοί:
 Επικοινωνιακός, απρόσωπος, διανοητικός, αντικειμενικός, υπολογιστικός, σοβαρός, αναλυτικός. Πνεύμα, διανόηση, σκέψη.  Η λογική πάνω από το συναίσθημα. Αποφασισμένος, ισχυρογνώμων. Νιώθει άβολα με το συναίσθημα, ψυχρός, αποφεύγει την οικειότητα και αναζητά την αλήθεια. Επιθετικός και μοχθηρός.

Επαγγέλματα: Δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, επαγγελματίες, διαπραγματευτές, διαμεσολαβητές, γιατροί, δικηγόροι, δικαστές, σύμβουλοι επί πληρωμή, εκπρόσωποι του νόμου, στρατιωτικοί ηγέτες.

Λέξεις κλειδιά: Ένταση, διαμάχη, αναταραχή, σύγκρουση, εχθρικές δυνάμεις. Επικοινωνία, αλήθεια, σοβαρές αποφάσεις και επιλογές, δικαιοσύνη, νοημοσύνη, διορατικότητα. Εμπόδια, ανησυχία, προβλήματα, καημός, θλίψη, άγχος. Ο νους, η σκέψη, η εγκεφαλική δραστηριότητα, η λογική. Κατεστραμένες σχέσεις, χωρισμός, υποσχέσεις που ξεχάστηκαν, σύγχυση. Σαρκασμός, απειλές, κίνδυνος, απώλεια. Νομικές διαδικασίες. Κακή υγεία, ασθένεια, χειρουργικές επεμβάσεις, ατύχημα, θάνατος.

Φυσικά χαρακτηριστικά: Καστανά ή μαύρα μαλλιά με ανοιχτά μάτια σταράτη επιδερμίδα, όχι όμως σκούρα.

Κούπες

Στοιχείο: Νερό, Ζώδια: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες, Εποχή: Καλοκαίρι

Προσδιορισμοί: Συναισθηματικός, δημιουργικός, ευαίσθητος, καλλιτεχνικός, ευχάριστος, τρυφερός, του αρέσουν οι σχέσεις και το ανθρώπινο άγγιγμα. Ευγενικός, φιλικός, ρομαντικός, φιλεύσπλαχνος. Εντυπωσιάζεται εύκολα, συμπάσχει, συμπονά, ενδιαφέρεται, φροντίζει, προσφέρει. Διαισθητικός, με ψυχικές δυνάμεις. Μπορεί να είναι αδύναμος, κάποιος στον οποίον δεν μπορείς να βασίζεσαι.

Επαγγέλματα: Καλλιτέχνες, μουσικοί, μέντιουμ, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι, μέντορες, διδάσκαλοι.

Λέξεις κλειδιά: Συναίσθημα, αγάπη, στοργή, έρωτας, συναισθηματικά προβλήματα και ζητήματα καρδιάς. Κυκλοθυμία. Σχέσεις, ευαισθησία, φαντασία, σεξ, ευτυχία, διαίσθηση, τέχνη, όνειρα, ικανοποίηση, αρμονία, παιδιά, οικογένεια.

Φυσικά χαρακτηριστικά: Ανοιχτοκάστανα, καστανόξανθα, ή γκρίζα μαλλιά. Γαλάζια, ανοιχτόχρωμα ή καστανοπράσινα μάτια, μεσαία ή ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.


Άσος Μπαστούνι:


Ίσια: Καινούργια ζωή. Ξεκίνημα μίας καινούργιας επιχείρησης ή ενός νέου εγχειρήματος. Δημιουργικότητα, γονιμότητα, ανάπτυξη, γονιμοποίηση. Ειδήσεις για ένα μωρό που γεννήθηκε. 

Ίσως ξεκινάτε κάτι νέο και σημαντικό, όπως μία επιχείρηση. Έισαστε ανοιχτοί σε νέα ενδιαφέροντα. Κάτι συμβαίνει που αναζωογονεί την καριέρα σας. Τώρα είναι η στιγμή για πρωτοπορία και δημιουργικότητα. 

Πρόσωπα: Εφευρέτες, πρωτοπόροι, επιχειρηματίες, όσοι δημιουργούν.

Ανάποδα: Υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, ελπίδες που διαλύθηκαν, καθυστερήσεις, δυσκολίες. Δυσκολία να ξεκινήσει κάτι. Ακυρώσεις, απογοήτευση, έλειψη κινήτρου. Σεξουαλική ανικανότητα, στειρότητα, αποβολή ή ηθελημένος τερματισμός εγκυμοσύνης. Έλλειψη ιδεών, απαισιοδοξία. Μόνο λόγια και όχι πράξεις. Ψεύτικες υποσχέσεις.

Πρόσωπα: Όσοι υπόσχονται και δεν πραγματοποιούν. Ανίκανοι άνθρωποι, άνθρωποι χωρίς φιλοδοξία. Οι μη παραγωγικοί και οι ξεροκέφαλοι.


Άσος Πεντάκτινων:

Ίσια: Ένα ξεκίνημα που αφορά το υλικό επίπεδο. Οικονομική άνεση, αύξηση μισθού. Η αρχή μίας εύπορης ζωής με πλούσια υλικά αγαθά. Εισροή χρημάτων. Επιτυχία. Υγεία σε άριστη κατάσταση. Σαρκικές ηδονές.

Ξεκινάτε ένα επαγγελματικό εγχείρημα που θα αποφέρει χρήματα ή ακόμη και πλούτο, εξασφαλίζοντας μία οικονομική σταθερότητα. Θα ανταμειφθείτε για την σκληρή δουλειά που κάνατε και αν έχετε ζητήσει οικονομική βοήθεια για να ξεκινήσετε μία επιχείρηση, θα την έχετε. Αναλόγως τα γύρω χαρτιά, ίσως σημαίνει ότι θα λάβετε κάποια πολύ σημαντικά χαρτιά μέσω αλληλογραφίας ή και νομικά έγγραφα ακόμη. Αν η ερώτησή σας αφορούσε αισθηματικά ζητήματα, ο άσος των πεντάκτινων σας δείχνει ότι θα δημιουργήσετε μια σχέση σταθερή κι ευτυχισμένη, γεμάτη σαρκική απόλαυση και αισθησιασμό. Ο άσος των πεντάκτινων δείχνει καλή φυσική κατάσταση και υγεία.

Πρόσωπα: Εργαζόμενοι βοηθοί, εργάτες. Όσοι εργάζονται σκληρά. Όσοι νιώθουν άνετα με το σώμα τους και την σεξουαλικότητά τους. Body builders.

Ανάποδα: Απώλεια υλικών αγαθών και χρημάτων. Εισοδήματα που καθυστερούν και ανεπαρκείς πληρωμές. Κακή επένδυση και διαχείρηση χρημάτων. Υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, ανάσφάλεια, οικονομικά προβλήματα. Προβληματική έναρξη επχείρησης, σχέδια που αποτυγχάνουν.

Μια επιχείρηση που ξεκινάτε δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά. Μην περιμένετε το επιθυμητό αποτέλεσμα ή ότι σας υποσχέθηκαν. Είναι πιθανή απώλεια χρημάτων και εισοδήματος και γενικά όλα όσα αφορούν τα οικονομικά και την υγεία δεν πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά. Ίσως πήρατε πολύ βιαστικές αποφάσεις χωρίς να έχετε διερευνήσει και αξιολοξήσει σωστά την κατάσταση.

Πρόσωπα: Αυτοί που αποτυγχάνουν να υλοποιήσουν όσα υποσχέθηκαν.Βιαστικοί και άπληστοι άνθρωποι. Μπορεί επίσης να περιγράφει χαρακτήρες μίζερους και τσιγκούνηδες, υπερβολικά πουριτανούς και ενίοτε ανασφαλείς.

Άσος Σπαθί:


ίσια:
Η δύναμη της διανόησης, η ισχύς του Στοιχείου του Αέρα. Ελευθερία, αποφασιστικότητα, κουράγιο. Η δύναμη του Λόγου.Φρέσκες ιδέες. Κάτι καλό που αναδύεται από άσχημες περιστάσεις. 

Τα σπαθιά γενικότερα συνδέονται άμεσα με την διαμάχη, την δυσκολία και τον αγώνα. Ο άσος σπαθί μας μιλάει για το ξεκίνημα ενός υποσχόμενου εγχειρήματος, το οποίο όμως περιβάλλεται από δυσκολίες, αντιξοότητες και αναταραχή. Η παραδοσιακή ερμηνεία αυτού του χαρτιού είναι "δύναμη μέσα στην αντιξοότητα" και ότι πάντοτε ύστερα από κάτι κακό, κάτι καλο ακολουθεί. Σημαίνει επίσης ότι αυτός που ρωτά, έχει στην διάθεσή του μεγάλη δύναμη γιατί έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει όλη του την ενέργεια προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του.Μπορεί επίσης να υποδεικνύει την ανάγκη να κινηθούμε δικαστικά προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας ή να επιλυθεί κάποιο ζήτημα. Αν ρωτάμε για θέματα υγείας, ίσως μας λέει πως απαιτούνται κάποιες επεμβατικές θεραπείες ή και χειρουργείο. 

Πρόσωπα: Άνθρωποι που επιβάλονται. Αυτοί που εργάζονται στο νομικό σύστημα. Όσοι αγωνίζονται για έναν σκοπό. Χειρουργοί και εξειδικευμένοι γιατροί. Άνθρωποι με κοφτερή γλώσσα.

Ανάποδα: Σαρκασμός, παρενόχληση, bullying. Κατάχρηση δύναμης και εξουσίας. Εμπόδια. Πλάνη. 

Μπορεί να εμπλέκεστε σε μια κατάσταση εκμετάλλευσης. Ίσως να ασκείτε περισσότερη πίεση ή εξουσία από όση είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιτύχετε τον σκοπό σας. Προσοχή μην επιβάλλεστε υπερβολικά και μην καίτε τις γέφυρες με τους γύρω σας. Θέλετε να αποκόψετε οτιδήποτε σας ενοχλεί ή δεν σας αρέσει, αλλά μην ξεχνάτε ότι περισσότερα πράγματα καταφέρνουμε με την πειθώ παρά με την επιβολή. Ο άσος σπαθί μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα πρέπει να τερματίσετε μια σχέση στην οποία σας φέρονται σκληρά και άδικα, ή αν είστε εσείς αυτός που προκαλεί πόνο σε άλλον θα πρέπει να σταματήσετε. Σε θέματα υγείας μπορεί να υποδηλώνει τραυματισμό ή προβλήματα με ενέσεις ή χειρουργική επέμβαση. 

Πρόσωπα: Bullies, εκμεταλλευτές. 

Άσος Κούπα:

Ίσια: Καινούργια αγάπη. Μία έξαρση συναισθημάτων. Ευτυχία, φιλία, καλοσύνη, ειρήνη, γαλήνη, ευαισθησία. Τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Καινούργια σχέση ή αναβίωση μιας παλιάς σχέσης. Αρραβώνας, γάμος, εγκυμοσύνη, μητρότητα. Ένα υπέροχο δώρο.

Ο άσος κούπα μας μιλάει για καινούργια συναισθηματικά ξεκινήματα. Μία νέα, πολλά υποσχόμενη σχέση που μπορεί να οδηγήσει σε γάμο βρίσκεται μπροστά σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει μια δυνατή φιλία ή έναν έντονο συναισθηματικό δεσμό, ανάλογα με τα γύρω χαρτιά. Ίσως μας μιλάει για μια εγκυμοσύνη, την αρχή μιας οικογένειας, για την μητρότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις σημαίνει ένα δώρο που θα λάβουμε από κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Γενικότερα σημαίνει ότι σύντομα η μοίρα θα μας ευνοήσει με αγάπη και ευτυχία.

Πρόσωπα: Εραστές, καλλιτέχνες, μέντιουμ. Άνθρωποι με συμπόνοια. 

Ανάποδα: Αγάπη χωρίς ανταπόδοση ή το τέλος μιας αγάπης, ενός δεσμού. Προβλήματα σε μια σχέση ή μια αγάπη υπό όρους και περιορισμούς. Μοναξιά, απώλεια, δάκρυα, θλίψη. Σεξ χωρίς συναίσθημα. Όταν κάποιος παίζει με τα συναισθήματά μας.

Ο άσος κούπα ανάποδα μας μιλάει για στενοχώρια στην συναισθηματική μας ζωή. Ίσως συνερχόμαστε από μια απώλεια, έναν χωρισμό, μια αισθηματική απογοήτευση. Ίσως ελπίζατε ότι μία φιλία θα γινόταν έρωτας, αλλά τελικά αυτό δεν είναι δυνατό. Κάποιος μπορεί να παίζει με τα συναισθήματά σας ή εσείς παίζετε με τα αισθήματα κάποιου. 

Πρόσωπα: Όσοι βίωσαν απόρριψη και απογοήτευση. Άνθρωποι συντετριμμένοι και δυστυχισμένοι.

Δύο Μπαστούνι:


Ίσια
:
Το δύο μπαστούνι στην Ταρώ συχνά σημαίνει ότι βρίσκεστε σε μία περίοδο αναμονής για κάτι και νιώθετε ανήσυχοι καθώς προετοιμάζεστε για μια αλλαγή. Είστε στα πρώτα στάδια δημιουργίας μιας επιχείρησης, ή γενικά στο ξεκίνημα ενός εγχειρήματος και μπορεί να αγχώνεστε για την πορεία των εξελίξεων. Ίσως σημαίνει ότι περιμένετε μία απάντηση σχετικά με μια επαγγελματική πρόταση ή περιμένετε τα αποτελέσματα ενός interview ή ακόμη και την εξέλιξη της εγγραφής σας σε κάποιο εκπαιδευτικό φορέα. Γενικότερα το χαρτί αυτό αφορά την αναμονή για κάτι πολύ σημαντικό ή τον σχεδιασμό ενός νέου project, ενός νέου ξεκινήματος, ενός ταξιδιού.
Το δύο μπαστούνι μας συμβουλεύει ότι τώρα είναι η ώρα να δράσουμε και να ασχοληθούμε ενεργά με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Αν βρίσκεστε στο μέσο διαπραγματεύσεων, θα προχωρήσουν ευνοϊκά αρκεί να επικεντρώσετε όλες σας τις δυνάμεις σε αυτόν τον στόχο. Είναι η ώρα να πάρετε την ζωή σας στα χέρια σας, να ανασυνταχθείτε και να προχωρήσετε ξεπερνώντας οποιοδήποτε εμπόδιο. Μπορείτε να φτάσετε στους στόχους σας, γιατί η επιτυχία πηγάζει από την σκληρή δουλειά, αρκεί να ακολουθήσετε το προκαθορισμένο σχέδιο δράσης. Το χαρτί αυτό μπορεί να σημαίνει επίσης μετακόμηση σε έναν νέο σπίτι ή σε καινούργιο χώρο εργασίας, και ανάλογα με τα γύρω χαρτιά μπορεί ακόμη να σημαίνει και ταξίδι.

Πρόσωπα: Επιχειρηματίες, επαγγελματικοί συναίτεροι, περήφανοι άνθρωποι. Άνθρωποι που εμπλέκονται σε διαπραγματεύσεις, κάποιος που περιμένει μια απάντηση. Κάποιος που ταξιδεύει.

Ανάποδα: Το δύο μπαστούνι ανάποδα μας προειδοποιεί για καθυστερήσεις και εμπόδια. Έλλειψη δραστηριότητας και δράσης. Αδράνεια.Τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Μπορεί να αμφιβάλλουμε για το άν έχουμε τον απαραίτητο ενθουσιασμό και την όρεξη για δουλειά που απαιτείται για ένα εγχείρημα που μόλις ξεκίνησε. Ίσως πάρουμε άσχημα νέα για κάτι επαγγελματικό ή για κάποιες διαπραγματεύσεις που απέτυχαν. Μπορεί να νιώθετε απογοήτευση γιατί τα πράγματα δεν εξελίσονται όπως ελπίζατε. Αν έχετε ή διαχειρίζεστε ακίνητη περιουσία, υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα. Η γενικότερη απογοήτευσή σας και η δυσαρέσκειά σας για την πορεία των πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε διενέξεις ή ακόμη και την διάλυση ενός συνεταιρισμού ή μιας συνεργασίας. Αν σκεφτόσασταν να προχωρήσετε σε κάποιον συνεταιρισμό ή στο να υλοποιήσετε κάτι με την συνεργασία άλλων, το ανάποδο δύο μπαστούνι σας προειδοποιεί να το σκεφτείτε διπλά πριν προχωρήσετε.

Πρόσωπα: Ένας ανίκανος συνεργάτης. Κάποιος που αμφιβάλλει για τις ικανότητές του. Ένας υπερβολικά περήφανος άνθρωπος που προκαλεί προβλήματα. Κάποιος που κλαίγεται συνεχώς.

Δύο των Πεντάκτινων:


Ίσια:
Προσπαθείτε να εξισορροπήσετε και να ολοκληρώσετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ίσως δεν απολαμβάνετε την δουλειά σας το ίδιο πια γιατί έχει μετατραπεί σε υποχρέωση και καθήκον. Μήπως προσπαθείτε να ευχαριστήσετε άλλους και παραμελείτε τον εαυτό σας; Θα πρέπει να διαχειρίζεστε σοφά τον χρόνο σας για να μην εξαντλείστε. Όσον αφορά τα οικονομικά σας, βρίσκεστε σε μια φάση αστάθειας με διαρκείς μεταπτώσεις στα εισοδήματά σας, οπότε θα πρέπει να εξισορροπήσετε τα πράγματα και να κλείσετε "τρύπες". Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια δουλειά που πρόσφατα ξεκινήσατε να μένει στάσιμη λόγω έλλειψης κεφαλαίου ή μικρής ροής χρημάτων. Χρήματα που πιστεύατε ότι υπάρχουν, δεν είναι εκεί, αλλά βρίσκετε νέα πηγή κεφαλαίου.
Το δύο των πεντάκτινων μπορεί επίσης να σημαίνει ότι εργάζεστε πολύ σκληρά για πολύ λίγα και σας απασχολούν ιδιαίτερα τα οικονομικά σας. Πρέπει να πάρετε μία απόφαση που θα αποσυμφορήσει την πίεση στην καθημερινότητά σας και θα κάνει την ζωή σας καλύτερη. Ίσως μια διαφορετική δουλεία και μια αλλαγή στο εργασιακό σας περιβάλλον να βελτιώσει την όλη κατάσταση. Τώρα είναι η στιγμή να φανείτε προσαρμοστικοί, ευέλικτοι και να προχωρήσετε με την φυσική ροή των εξελίξεων. Η σκληρή δουλειά και η ικανότητά σας να διαχειρίζεστε με επιτυχία πολλά πράγματα ταυτόχρονα, θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Θα λάβετε καλά νέα ή ακόμη και ένα δώρο.

Πρόσωπα: Όσοι διαχειρίζονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές.

Ανάποδα: Το δύο των πεντάκτινων ανάποδα σημαίνει ότι μάλλον νιώθετε εξουθενωμένοι από τις πολλές υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει. Η ζωή σας αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη καθήκοντα και περίπλοκες καταστάσεις. Σας είναι πολύ δύσκολο να μαζέψετε τα κομμάτια σας, να ανασυνταχθείτε και να επιτύχετε τους στόχους σας ξεπερνώντας τα εμπόδια και όσους σας αντιτίθενται. Ίσως αναλάβατε υπερβολικά πολλά πράγματα και τώρα έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Θα πρέπει να συγκεντρωθείτε σε έναν στόχο την φορά. Ίσως επίσης παρασυρθήκατε σε κάποια περιττά έξοδα και τώρα αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα οικονομικά σας, ιδίως μέσα από υπερχρέωση πιστωτικών καρτών ή και δανείων. Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται τώρα θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και να ακολουθήσετε την πορεία των εξελίξεων. Θα πρέπει να επαναεξετάσετε τους στόχους σας, να σηκώσετε τα μανίκια και να ριχτείτε στην δουλειά, με περισσότερη σύνεση και συγκέντρωση αυτή τη φορά.

Πρόσωπα: Κάποιος καθόλου συγκεντρωμένος στους στόχους του. Ένα άτομο ανώριμο και παρορμητικό. Κάποιος που τα έχει κάνει θάλασσα. Κάποιος που έχει βρεθεί σε μεγάλο χρέος λόγω αλόγιστων δαπανών.

Δύο Σπαθί:


Ίσια:
Βρίσκεστε σε ένα μεγάλο δίλημμα και δεν ξέρετε ποιον δρόμο να ακολουθήσετε. Δεν ξέρετε αν θα πρέπει να ακούσετε το μυαλό ή την καρδιά σας. Νιώθετε παγιδευμένοι σε ένα αδιέξοδο και έχετε παραλύσει εξαιτίας της αναποφασιστηκότητάς σας. Νιώθετε την ανάγκη να χαλιναγωγήσετε τα συναισθήματά σας και έχετε καταφύγει στην υπέρμετρη και υπερβολική χρήση της λογικής προκειμένου να αποφύγετε τα συναισθήματά σας σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε υιοθετήσει μια παθητική στάση περιμένοντας να συμβεί κάτι καινούργιο για να καταλήξετε σε μια απόφαση. Ίσως άθελά σας προτιμάτε να θάβετε το κεφάλι σας στην άμμο, παρά να αναλάβετε δράση. Όπως και να 'χει δεν μπορείτε να βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση επ' αόριστον. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ευθέως τα όποια ζητήματα σας απασχολούν, γιατί δυστυχώς τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν απλώς με το να τα αγνοούμε. Θα πρέπει να δείτε με ειλικρίνεια αυτό που πραγματικά θέλετε και αυτό που αισθάνεστε. Κάποιες φορές, ανάλογα με τα γύρω χαρτιά, σημαίνει ότι θα φτάσετε σε κάποιον συμβιβασμό, διακανονισμό ή συμφωνία σε σχεση με μια υπόθεσή σας.

Πρόσωπα: Κάποιος που δεν μπορεί να αποφασίσει ή που καταπιέζει πολύ σημαντικά συναισθήματα. Κάποιοι που βρίσκονται σε διένεξη μεταξύ τους.

Ανάποδα: Το δύο σπαθί ανάποδα σημαίνει ότι πρόσφατα πήρατε μια απόφαση ή ότι ίσως η απόφαση αυτή πάρθηκε αναγκαστικά λόγω κάποιων συνθηκών ή εξελίξεων. Τώρα θα πρέπει να περιμένετε με ψυχραιμία να δείτε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε και κάποια δυνατά συναισθήματα καταπιεσμένα για πολύ καιρό έρχονται τώρα ορμητικά στην επιφάνεια, οπότε τώρα μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε κατάπρόσωπο. Το αδιέξοδο έφτασε στο τέλος του και επιτέλους πολλά πράγματα θα ανανεωθούν και θα αλλάξουν από εδώ και πέρα. Η ζωή σας μπορεί πλέον να προχωρήσει παρακάτω.

Πρόσωπα: Κάποιος που πρόσφατα πήρε μια σημαντική απόφαση με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Δύο Κούπα:


Ίσια:
Το δύο κούπα σημαίνει την επιτυχημένη συνέχιση μιας αρμονικής σχέσης. Σε περίπτωση που βρισκόσασταν στο μέσο μιας διαμάχης τώρα μπορεί να βρεθεί έδαφος συμφωνίας και να καταλήξετε σε έναν αμοιβαίο συμβίβασμό μεταξύ των δύο διαφορετικών απόψεων. Η επίλυση προβλημάτων και η συμφιλίωση σε μία σχέση είναι πάρα πολύ πιθανή. Ανάλογα με τα γύρω χαρτιά μπορεί να σημαίνει ότι ίσως αποφασίσετε να προσχωρήσετε σε ένα συμβόλαιο, μια σύμβαση ή μια δεσμευτική συμφωνία. Αν αυτό που σας απασχολεί είναι τα αισθηματικά ζητήματα, το δύο κούπα μας μιλάει για μια αρμονική φιλική σχέση γεμάτη κατανόηση που πολύ πιθανώς θα μετατραπεί σε ερωτικό δεσμό. Αν είστε ήδη σε σχέση τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε αρραβώνα ή γάμο. Στον επαγγελματικό τομέα το εργασιακό σας περιβάλλον διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας και δημιουργικότητας και η δουλειά σας προχωράει αβίαστα και αποτελεσματικά. Μπορεί, επίσης να λάβετε ένα όμορφο δώρο που σας ταιριάζει και σας ευχαριστεί.

Πρόσωπα: Ζευγάρια, εραστές, φίλοι. Συνέταιροι και συνεργάτες.

Ανάποδα: Το δύο κούπα ανάποδα δείχνει ότι σας πονάει και σας στενοχωρεί ο χωρισμός σας από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Ίσως βρίσκεστε σε μια σχέση που χάσατε την εμπιστοσύνη σας, νιώσατε απόρριψη και πληγωθήκατε από εγωϊστικές και σκληρές συμπεριφορές. Επαγγελματικά μπορεί να διαλύεται μία συνεργασία που τελικά δεν πήγε όπως περιμένατε. Σας περιβάλλει μια ατμόσφαιρα τεταμένη και χωρίς καθόλου αρμονία. Στην σχέση σας κάποιος από τους δύο ενδεχομένως να αγανακτεί από την εγωϊστική και κακή συμπεριφορά του άλλου, δημιουργώντας έτσι καβγάδες και εντάσεις. Ίσως κάποιος από τους δύο δίνει τα πάντα και ο άλλος μόνο παίρνει. 

Πρόσωπα: Ένας πρώην σύντροφος. Κάποιος που προδίδει την εμπιστοσύνη κάποιου άλλου. Κάποιος που παίρνει χωρίς να δίνει.

Τρία Μπαστούνι:


Ίσια
:
Τα επαγγελματικά σας ανθίζουν και εξελίσσονται. Πραγματοποιήσατε με επιτυχία την πρώτη φάση ενός σχεδίου, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Μπορείτε να βασίζεστε στην ομαδικότητα και την συνεργασία για την επίτευξη του σκοπού σας. Νιώθετε ικανοποίηση που τα καταφέρατε ως τώρα αλλά και την χαρά της πρόκλησης να συνεχίσετε για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Μπροστά σας ανοίγεται ένας δρόμος γεμάτος ευκαιρίες και είναι πιθανό ακόμη και να σας γίνει πρόταση για μια πολύ ενδιαφέρουσα καινούργια θέση εργασίας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα λάβετε κάποιες ειδήσεις σχετικές με τα επαγγελματικά σας. Είναι πιθανό να ταξιδέψετε για επαγγελματικούς λόγους. Παράλληλα τώρα είναι μια πολύ καλή περίοδος για να προβάλλετε τα επαγγελματικά σας προσόντα και να προωθήσετε το βιογραφικό σας, αν ψάχνετε εργασία ή μια καλύτερη θέση. Το τρία μπαστούνι γενικότερα σημαίνει ότι θα είναι προς το συμφέρον σας να συνεργαστείτε αρμονικά με άλλους, αξιοποιώντας τα προσόντα και τις γνώσεις τους, προκειμένου να θέσετε τα θεμέλια για μελλοντική ανάπτυξη και επιτυχία.

Πρόσωπα: Έμποροι. Όσοι ασχολούνται με το εμπόριο. Όσοι παράγουν αγαθά. Συνεργάτες σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Ανάποδα: Μια βοήθεια που περιμένατε δεν ήρθε ποτέ ή δεν ήταν τελικά προς το συμφέρον σας. Μία επιχείρηση που πρόσφατα φτιάξατε δεν πηγαίνει και τόσο καλά. Ίσως τα σχέδια που κάνατε δεν είναι πολύ ρεαλιστικά ή δεν έχετε την ενέργεια και τα μέσα να υλοποιήσετε τις ιδέες σας. Ίσως θέσατε τους στόχους σας υπερβολικά ψηλά και τελικά φοβάστε μην αποτύχετε, ίσως υπάρχει έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης στην ομάδα σας.

Πρόσωπα: Ντροπαλοί άνθρωποι. Αιθεροβάμονες.


Σύντομα η συνέχεια...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου