Λίθοι & Κρύσταλλοι

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τους λίθους και τους κρυστάλλους και για τις ιδιότητές τους, μέσα από προσωπική έρευνα που έχω κάνει. Σκοπεύω να ενημερώνω τακτικά την σελίδα αυτή, ώστε να έχει πάντα κάτι νέο να σας δώσει.

Οι λίθοι και οι κρύσταλλοι δημιουργήθηκαν μέσα στην αγκαλιά της γης και σφράγισαν στον πυρήνα τους την δύναμη και την ενέργειά της. Όπως κάθε τι που γεννιέται στη φύση έχει υπόσταση και ζωτική ενέργεια, έτσι και οι λίθοι είναι ζωντανά κομμάτια γης, που εκπέμπουν δύναμη. Για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι άρχισαν από πολύ νωρίς στην ιστορία τους να τους χρησιμοποιούν ώς φυλαχτά δύναμης, θεραπείας και προστασίας.
  
                               Αβεντουρίνης
 
Πλανήτης: Ερμής
Στοιχείο: Αέρας


Ο αβεντουρίνης ανήκει στην οικογένεια των quartz. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμος χάρη στις μικροσκοπικές νιφάδες μετάλλου, που του χαρίζουν μία αστραφτερή όψη. Τον συναντάμε σε πράσινο, μπλε, πορτοκαλί, κίτρινο και γκρι χρώμα και χρησιμοποιείται στην κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων. Συμβολίζει την τύχη και την αφθονία. Θεωρείται τυχερό φυλαχτό για όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής, ενώ παράλληλα οι δονήσεις του ελκύουν τον υλικό πλούτο και ευνοούν την απόκτηση χρημάτων. Για τους λόγους αυτούς τα κοσμήματα από αβεντουρίνη ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα δημοφιλή στους λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών και στους κυνηγούς της περιπέτειας. Ταυτόχρονα, ο αβεντουρίνης ενδυναμώνει την όραση, οξύνει την αντίληψη, διεγείρει την δημιουργικότητα και εντείνει την ευφυΐα.

Θεραπευτικές ιδιότητες:
Προστατεύει και βοηθά τους πνεύμονες
Βοηθάει στην καταπολέμηση των αλλεργιών
Ενδυναμώνει την όραση
Μαγικές ιδιότητες:
 Ο αβεντουρίνης θεωρείται τυχερό φυλαχτό. Χρησιμοποιείται σε ενεργειακές διεργασίες όταν θέλουμε να αυξήσουμε την αντίληψη, να ενδυναμώσουμε την δημιουργικότητα και να προσελκύσουμε οικονομική ευμάρεια στην ζωή μας.

                        

Αζουρίτης 

Πλανήτης: Αφροδίτη
Στοιχείο: Νερό

Η πανέμορφη αυτή πέτρα έχει σαν βασικό της συστατικό τον άνθρακα και πήρε το όνομά της από την αραβική λέξη azul, που σημαίνει γαλάζιος. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης η σκόνη του αζουρίτη χρησιμοπούνταν στην ζωγραφική, λόγω του πλούσιου μπλε χρώματός του. Τα κύρια χρώματά του είναι βαθύ μπλε, γαλάζιο και πράσινο. Συμβολίζει την πνευματική ζωή την Κοσμική Ενέργεια.αΟ αζουρίτης υπήρξε ιερή πέτρα για τους Αρχαίους Αιγυπτίους και τους Ινδιάνους της Κεντρικής Αμερικής. Θεωρείται ότι ανοίγει τις πύλες προς το ασυνείδητο, οξύνει τις ψυχικές δυνάμεις και μας φέρνει κοντά στον πνευματικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό ο αζουρίτης χρησιμοποιείται στην μαντική τέχνη και τον διαλογισμό. Είναι η πέτρα των διδασκάλων γιατί ευνοεί την αντίληψη πνευματικών ιδεών και βοηθάει στην επιτυχημένη μετάδοση των εννοιών αυτών σε άλλους.

Θεραπευτικές ιδιότητες:
Δρα θετικά στο κυκλοφορικό
Ευνοεί την αποβολή των τοξινών
Βοηθά στην καταπολέμηση των δερματικών παθήσεων

 
Μαγικές ιδιότητες:
Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται ενεργειακά προκειμένου να αυξήσει τις ψυχικές ικανότητες. Αν τοποθετήσουμε έναν αζουρίτη κάτω από το μαξιλάρι μας, τα όνειρά μας θα είναι πιθανώς προφητικά, ενώ αν ασχολούμαστε με μαντικές μεθόδους, είναι καλό να φοράμε ή να έχουμε κοντά μας έναν αζουρίτη. Παράλληλα η πέτρα αυτή χρησιμοποιείται πολύ στην θεραπευτική μαγεία.


Αιματίτης 

Πλανήτης: Κρόνος
Στοιχείο: Φωτιά


Ο αιματίτης είναι μία πέτρα πολύ ξεχωριστή και παράξενη. Το χρώμα του είναι μαύρο, με μια χαρακτηριστική ασημένια λάμψη. Ο αιματίτης έχει την σπάνια ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται. Αν γρατζουνίσετε έναν αιματίτη και στην συνέχεια τον τρίψετε με το δάχτυλό σας, θα διαπιστώσετε ότι η γρατζουνιά εξαφανίστηκε. Συμβολίζει την προστασία και την ισορροπία. Ο αιματίτης εξισορροπεί το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Μας βοηθάει να καθαρίσουμε τον νου μας και να ρυθμίσουμε την ροή και την διαύγεια των σκέψεων. Εντείνει την μνήμη, ευνοεί την τεχνολογική μάθηση και τη γέννηση πρωτότυπων ιδεών.

Στην ιδιόμορφη επιφάνειά του που μοιάζει με καθρέφτη, μπορεί κανείς να "κοιτάξει" στο μέλλον κάτω από την λάμψη ενός αναμμένου κεριού, όπως έκαναν οι κρυσταλλοσκόποι αιώνες πριν. Ο αιματίτης διακρίνεται επίσης και για τις θεραπευτικές ιδιότητες του, όταν τοποθετηθεί άμεσα στο σημείο του σώματος όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.
 

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Βοηθάει στις παθήσεις του αίματος

Συμβάλλει στην ομαλή αποθεραπεία καταγμάτων

Επιδρά θετικά στις νευρικές διαταραχές

Μαγικές ιδιότητες:
Ο αιματίτης χρησιμοποιείται κυρίως στην θεραπευτική μαγεία, χάρη στην ιδιότητά του να "τραβάει" την αρρώστια από το σώμα. Όπως συμβαίνει με όλους τους λίθους, κρατάμε τον αιματήτη στα χέρια μας ενώ οραματιζόμαστε την ίαση και στην συνέχεια ακουμπάμε την πέτρα απευθείας επάνω στο σημείο του σώματος που εντοπίζεται το πρόβλημα.


Aquamarine

Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο: Νερό
 
Η ακουαμαρίνα ανήκει στην οικογένεια των βήρυλλων, όπως και το σμαράγδι. Το χρώμα της μπορεί να είναι από χλωμό αχνογάλαζο, μέχρι βαθύ γαλάζιο του ωκεανού. Η βαθυγάλαζη απόχρωση είναι σπανιότερη και ακριβότερη από τα υπόλοιπα είδη. Η άκουαμαρίνα υπήρξε για αιώνες πολύτιμο φυλαχτό για τους ναυτικούς και τους θαλασσοπόρους, ενώ ακόμη και σήμερα θεωρείται ότι προστατεύει όσους ταξιδεύουν στην θάλασσα ή πετούν πάνω από αυτήν. Η ακουαμαρίνα υπήρξε σύμβολο των θεοτήτων του νερού. Εντείνει τις ψυχικές δυνάμεις και βοηθάει στο να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε τις διαισθήσεις μας, ενώ οι δονήσεις της καθαρίζουν και εξαγνίζουν το σώμα και το πνεύμα. Όπως ο αμέθυστος, ηρεμεί και εξομαλύνει τα συναισθηματικά προβλήματα. Η άκουαμαρίνα συμβολίζει την ηρεμία και την χαρά, ιδιαίτερα στον αισθηματικό τομέα. Ευνοεί την επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια και γι' αυτό βοηθάει ιδιαίτερα στην λύση συζυγικών διενέξεων.

Θεραπευτικές ιδιότητες:
Ευνοεί το ανοσοποιητικό σύστημα
Συμβάλλει στην θεραπεία ασθενειών του στομάχου και του λαιμού
Βοηθά στην καταπολέμηση των αναπνευστικών αλλεργιών


Μαγικές ιδιότητες:
Φοράμε ένα κόσμημα με άκουαμαρίνα ώς φυλαχτό που μας φέρνει καλή υγεία και διώχνει τον φόβο. Λόγω της ιδιότητάς της να εξαγνίζει τον χώρο γύρω της, ή το πρόσωπο που την φοράει, χρησιμοποιείται και ως μέσο πνευματικού "καθαρισμού" πριν από σημαντικές ενεργειακές διεργασίες.


Αλεξανδρίτης


Ο αλεξανδρίτης ανακαλύφθηκε στα Ουράλια Όρη το 1830 και πήρε το όνομά του από τον τσάρο Αλέξανδρο ΙΙ, ο οποίος τον ανέδειξε εθνική πέτρα της Ρωσίας. Έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό να αλλάζει εντελώς χρώμα ανάλογα με το είδος του φωτός που αντανακλάται πάνω του και είναι μία πέτρα σπάνια και ακριβή.

  Ο αλεξανδρίτης ανακαλύφθηκε μόλις 150 χρόνια πριν, κατά συνέπεια δεν υπάρχουν καταγραφές για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά της στα κείμενα και τις πηγές του παλιού κόσμου των παραδόσεων. Λόγω της δυαδικότητας του χρώματος του, ο αλεξανδρίτης αποδόθηκε πλανητικά στον Ερμή και κατά συνέπεια συνδέθηκε με το στοιχείο του αέρα. Οι μελετητές του αποκρυφισμού αποδίδουν στον αλεξανδρίτη ιδιότητες που άπτονται της επικοινωνίας, της πνευματικής διαύγειας, του διαλογισμού, της συναισθηματικής ισορροπίας και των αστρικών ταξιδιών. Θεωρείται επίσης ότι ευνοεί την αλλαγή, φέρνει τύχη και ευτυχία. Ο αμαζονίτης συμβολίζει την ισορροπία μεταξύ του πνευματικού και του υλικού πεδίου.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ευνοεί το νευρικό σύστημα

Επηρεάζει θετικά τις φλέβες και τις αρτηρίες

Βοηθά την καταπολέμηση παθήσεων στην σπλήνα και το πάγκρεας


Αμαζονίτης

Πλανήτης: Ουρανός
Στοιχείο: Γη

Ο αμαζονίτης είναι αδιαφανής και τα χρώματά του είναι πράσινο και γαλαζοπράσινο. Μολονότι πήρε το όνομά του από τον Αμαζόνιο, στην πραγματικότητα δεν βρέθηκαν ποτέ εκεί κοιτάσματα της συγκεκριμένης πέτρας. Ο αμαζονίτης όπως και ο αβεντουρίνης θεωρείται τυχερή πέτρα που μαγνητίζει τον υλικό πλούτο και την επιτυχία, γι' αυτό άλλωστε είναι το αγαπημένο φυλαχτό όσων αγαπούν τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και των ανθρώπων που το ρίσκο είναι κομμάτι της ζωής τους. Οι δονήσεις του δημιουργούν ένα αίσθημα δύναμης, αναζωογονούν την αυτοπεποίθηση και οπλίζουν με θάρρος όποιον καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Ο αμαζονίτης μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την δική μας προσωπική αλήθεια και μας ενδυναμώνει για να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας. Ενισχύει επίσης την δημιουργικότητα και την εκφραστική ικανότητα, χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ιδανικό για όσους ασχολούνται με την συγγραφή. Ο αμαζονίτης συμβολίζει το κουράγιο και την αλήθεια.
 

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Βοηθά τον οργανισμό να απορροφά σωστά το ασβέστιο, κατά συνέπεια δρα κατά της οστεοπόρωσης.

Ευνοεί την υγεία του συκωτιού και του θυρεοειδή αδένα

Μαγικές ιδιότητες:
Ο αμαζονίτης χρησιμοποιείται σε ενεργειακές εργασίες όταν θέλουμε να προσελκύσουμε καλοτυχία και θετικό αποτέλεσμα σε ζητήματα που ενέχουν ρίσκο.


 Αμέθυστος

Πλανήτες: Δίας, Ποσειδώνας
Στοιχείο: Νερό

Ο αμέθυστος είναι ο πλέον γνωστός εκπρόσωπος της οικογένειας των quartz και χρησιμοποιείται στην κατασκευή κοσμημάτων από την αρχαιότητα. Το χρώμα του είναι βιολετί και ποικίλει από ανοιχτό ροζ-βιολετί έως βαθύ μωβ. Δεν θα πρέπει ποτέ να εκτίθεται στο φως του ήλιου για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γιατί θα χάσει το χρώμα του και θα ξεθωριάσει. Ο αμέθυστος είναι μία πέτρα εμποτισμένη από την μαγεία του παλαιού κόσμου. Είναι ο λίθος της ηρεμίας και της εσωτερικής γαλήνης. Ηρεμεί το πνεύμα και τα συναισθήματα, γι' αυτό τοποθετείται κάτω από το μαξιλάρι προκειμένου να εξαλειφθεί η αϋπνία και να φέρει ήρεμο ύπνο. Οι δονήσεις του προστατεύουν όποιον τον φοράει από φυσικούς κινδύνους και ασθένειες. Επειδή είναι μία βαθιά πνευματική πέτρα, χρησιμοποιείται στον διαλογισμό και την μαντική τέχνη. Είναι επίσης η πέτρα της σοφίας, γιατί βοηθάει τον νου να καταχωρεί και να επεξεργάζεται πληρέστερα τις πληροφορίες που δέχεται. Στον τομέα της αγάπης, ο αμέθυστος θεωρούνταν "μαγνήτης" για το σωστό ταίρι στην ζωή ενός άντρα και για τον λόγο αυτό φοριόταν συχνά ως αντρικό κόσμημα. Λόγω της επιρροής του Δία, έλκει την επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα αλλά και σε θέματα που αφορούν νομικά ζητήματα. Ο αμέθυστος συμβολίζει την διαίσθηση, την ενόραση, την ηρεμία και την χάρη.
 

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Επιδρά ευεργετικά στην καταπολέμιση των εξαρτήσεων

Βοηθά στην εξάλειψη της αϋπνίας και του διαταραγμένου ύπνου

Ανακουφίζει τους πονοκεφάλους

Συμβάλλει στην καθαρότητα του δέρματος

Δρα θετικά στην θεραπεία της αρθρίτιδας

Μαγικές ιδιότητες:
Ο αμέθυστος είναι μία πέτρα στενά συνδεδεμένη με τις μαγικές διεργασίες και τον αποκρυφισμό, σε σημείο που θα μπορούσαν να γραφτούν πολλές σελίδες για το θέμα αυτό. Στα χρόνια της Αναγέννησης χάραζαν σε αμέθυστο την εικόνα μίας αρκούδας και τον φορούσαν σαν προστατευτικό φυλαχτό. Στην αρχαία Ελλάδα και κατόπιν στην αρχαία Ρώμη φορούσαν αμέθυστο δεμένο με μπρούτζο για να απωθούν το κακό, ενώ επίσης έφτιαχναν κύπελλα από μεγάλα κομμάτια αμέθυστου. Πίστευαν ότι οι ιδιότητες του αμέθυστου έδιωχναν την θλίψη και τον πόνο από όποιον έπινε από ένα τέτοιο κύπελλο. Χρησιμοποιείται επίσης στον εξαγνισμό και τον καθαρισμό πριν τον διαλογισμό, γιατί ανοίγει τον υποσυνείδητο νου και τον συντονίζει με τον πνευματικό κόσμο. Εδώ και αιώνες συμπεριλαμβάνεται σε μαγικές εργασίες που αφορούν την αγάπη και την αρμονία σε μία διαπροσωπική σχέση, και τον φορούσαν κατάσαρκα για να προσελκύσουν το κατάλληλο ταίρι. Γενικότερα, επειδή ο αμέθυστος είναι μία πολύ δυνατή ενεργειακά πέτρα, η οποία διαθέτει μόνο ευεργετικές δυνάμεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε ενεργειακή εργασία.

Αμμωνίτης
(και γενικότερα τα απολιθώματα)

Στοιχείο: Akasha

Στον αποκρυφισμό Akasha είναι το πέμπτο στοιχείο. Συμβολίζει την πανταχού παρούσα πνευματική δύναμη η οποία διαπερνά το Σύμπαν. Συνδέεται με το εξώτερο διάστημα, τον εσωτερικό κόσμο, την ενέργεια της ζωής.

Ο αμμωνίτης ανήκει στα απολιθώματα. Απολιθώματα είναι τα απομεινάρια πλασμάτων που έζησαν εκατομμύρια ή χιλιάδες χρόνια πριν, τα οποία θαμμένα στην γη για αιώνες μεταμορφώθηκαν σε πέτρα. Οι αμμωνίτες ήταν κάποτε πλάσματα της θάλασσας και ανήκαν στην κατηγορία των κεφαλόποδων. Επειδή ο αμμωνίτης ήταν κάποτε ζωντανός οργανισμός, το απολίθωμά του συνδέθηκε με το Akasha, που είναι το πέμπτο στοιχείο και συμβολίζει το πνεύμα. Στον μυστικισμό τα απολιθώματα συμβολίζουν τον χρόνο, την αιωνιότητα και την εξέλιξη. Αποτελούν απτή απόδειξη για το ότι τίποτα δεν χάνεται στην φύση, απλώς μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, μετεξελίσσεται. Θεωρείται αντικείμενο που προσφέρει προστασία και μεγενθύνει την δυναμική της προσωπικής μας ενέργειας, γι' αυτό τοποθετείται ως διακοσμητικό σε έναν χώρο, ή φοριέται ως κόσμημα. Ο αμμωνίτης συμβολίζει την αναγέννηση και την μακροζωία. Οι αποκρυφιστές χρησιμοποιούν τις δυνάμεις του αμμωνίτη για να δουν πέρα από την γέννηση και τον θάνατο και να θυμηθούν προηγούμενες ζωές.


Θεραπευτικές ιδιότητες:

Σύμφωνα με τους θρύλους και τις παραδόσεις ο αμμωνίτης βοηθά στους πόνους του τοκετού

Μαγικές ιδιότητες:
Ο αμμωνίτης και γενικότερα τα απολιθώματα εδώ και αιώνες χρησιμοποιούνται από σαμάνους και αποκρυφιστές για να μεγενθύνουν την ενέργεια. Επειδή συνδέεται στενά με το Akasha, θεωρείται ότι εμπεριέχει τις δυνάμεις και των υπόλοιπων στοιχείων (αέρας, φωτιά, γη, νερό), εφόσον το πνεύμα και η ενέργεια του σύμπαντος εμπεριέχουν τα πάντα. Λόγω της απίστευτης παλαιότητάς τους απολιθώματα κάθε είδους φοριούνται ώς φυλαχτά για μακροζωϊα.


Απολιθωμένο Ξύλο

Στοιχείο: Akasha

Στον αποκρυφισμό Akasha είναι το πέμπτο στοιχείο. Συμβολίζει την πανταχού παρούσα πνευματική δύναμη η οποία διαπερνά το Σύμπαν. Συνδέεται με το εξώτερο διάστημα, τον εσωτερικό κόσμο, την ενέργεια της ζωής.


Το απολιθωμένο ξύλο είναι πέτρωμα που δημιουργήθηκε όταν, εκατομμύρια χρόνια πριν, ποσότητες νερού πλούσιου σε μέταλλα κάλυψαν δέντρα και δάση. Το νερό διέλυσε με αργούς ρυθμούς το ξύλο και αντικατέστησε τα συστατικά του με μέταλλα. Το απολιθωμένο ξύλο, όπως και ο αμμωνίτης, συνδέεται με το Akasha, που είναι το πέμπτο στοιχείο και συμβολίζει το πνεύμα. Στον μυστικισμό τα απολιθώματα συμβολίζουν τον χρόνο, την αιωνιότητα και την εξέλιξη. Αποτελούν απτή απόδειξη για το ότι τίποτα δεν χάνεται στην φύση, απλώς μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, μετεξελίσσεται.


Θεραπευτικές ιδιότητες:
Ανακουφίζει προβλήματα στους γοφούς και την πλάτη


Μαγικές ιδιότητες:
Το απολιθωμένο ξύλο χρησιμοποιείται για να επαναφέρουμε στην μνήμη μας προηγούμενες ζωές και ενσαρκώσεις. Λόγω της σκληρότητας του και της ιδιαίτερης εμφάνισής του παλαιότερα πίστευαν ότι απωθεί, "τρομάζει" το κακό και την αρνητική ενέργεια και γι' αυτό το φορούσαν ώς φυλαχτό. Σήμερα, χρησιμοποιείται στις ενεργειακές διεργασίες ώς "φράγμα" ενάντια στο κακό γιατί κυριολεκτικά αντανακλά την αρνητική ενέργεια και την κρατά μακριά από εμάς και τον χώρο μας. Θεωρείται επίσης φυλαχτό κατά του πνιγμού.

Ασβεστίτης

Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο: Νερό


Ο ασβεστίτης έχει την μοναδική ιδιότητα της διπλής διάθλασης. Εάν σχεδιάσετε μια γραμμή σε ένα κομμάτι χαρτί και τοποθετήσετε επάνω της ένα κομμάτι διαφανούς ασβεστίτη, θα δείτε ότι η γραμμή εμφανίζεται διπλή μέσα από την πέτρα. Λόγω της διπλής διάθλασης που δημιουργεί, ο διαφανής ασβεστίτης θεωρείται ότι διπλασιάζει την εσωτερική μας δύναμη και την προσωπική μας ενέργεια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά και με άλλους λίθους προκειμένου να αυξήσει την ισχύ των ιδιοτήτων τους. Είναι μία καθαρά πνευματική πέτρα που μας βοηθάει στον διαλογισμό, γιατί ευνοεί την απόλυτη συγκέντρωση του νου.

Μαγικές ιδιότητες:

Καθαρίζει την ενέργεια του σώματος ενδυναμώνοντας την αύρα. Όλα γενικότερα τα είδη του ασβεστίτη (πράσινος, ροζ, γαλάζιος, πορτοκαλί) χρησιμοποιούνται ενεργειακά προκειμένου να διπλασιάσουν την δύναμη της κάθε διεργασίας.


Γαλάζιος Ασβεστίτης

Πλανήτης: Αφροδίτη
Στοιχείο: Νερό

Ο γαλάζιος ασβεστίτης είναι ένας καθαρά θεραπευτικός λίθος για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο σώμα. Μπορούμε να τον φορέσουμε ή να τον τοποθετήσουμε ανάμεσα σε δύο γαλάζια ή βιολετί αναμμένα κέριά, ώστε να βοηθήσουμε της ευεργετικές του δονήσεις να δράσουν εντονότερα και γρηγορότερα.


Θεραπευτικές ιδιότητες:

Απαλύνει τον σωματικό πόνο

Καταπολεμά τις παραμορφωτικές ασθένειες

Μαγικές ιδιότητες:
Λόγω της τεράστιας θεραπευτικής του δύναμης, αλλά και της ιδιότητάς του να διπλασιάζει την ισχύ της ενέργειας, χρησιμοποιείται στην θεραπευτική μαγεία, καθώς και στον εξαγνισμό πριν από τις ενεργειακές διεργασίες.


Ροζ Ασβεστίτης

Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο: Νερό

Οι δονήσεις του ροζ ασβεστίτη μας βοηθούν να ηρεμίσουμε, να ανακτήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία και εναρμονιστούμε με το περιβάλλον μας. Η πλανητική επιρροή της Αφροδίτης χαρίζει στον ροζ ασβεστίτη την ιδιότητα να έλκει την αγάπη και τα τρυφερά συναισθήματα.


Θεραπευτικές ιδιότητες:

Έχει θετική επίδραση στην καρδιακή λειτουργία

Επισπεύδει και διευκολύνει οποιαδήποτε ιατρική θεραπεία

Μαγικές ιδιότητες:
Κρατώντας έναν ροζ ασβεστίτη κατά την διάρκεια του διαλογισμού μας βοηθάει στην συγκέντρωση και την ενίσχυση του οραματισμού. Χρησιμοποιείται ενεργειακά για να προσελκύση την αγάπη.

 
Πορτοκαλί Ασβεστίτης

Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Φωτιά


Ο πορτοκαλί ασβεστίτης είναι λίθος προστασίας με ιδιαίτερη δύναμη, λόγω της πλανητικής επιρροής του Ήλιου αλλά και της φυσικής του ενισχυτικής ιδιότητας. Όταν τον κρατάμε στο χέρι μας ή τον φοράμε, αντλούμε μέρος της ενέργειάς του θωρακίζοντας έτσι το σώμα και το πνεύμα μας.


Θεραπευτικές ιδιότητες:

Αποτοξινώνει τα νεφρά, την σπλήνα και το πάγκρεας

Βοηθάει στην απομάκρυνση των αλάτων από τις κλειδώσεις

Μαγικές ιδιότητες:
Θεωρείται ιδιαίτερα προστατευτική πέτρα λόγω της επιρροής του Ήλιου, κατά συνέπεια χρησιμοποιείται σε ενεργειακές εργασίες που αποσκοπούν στην προφύλαξη και την προστασία.


Πράσινος Ασβεστίτης

Πλανήτης: Αφροδίτη
Στοιχείο: Γη


Ο πράσινος ασβεστίτης έλκει υλικό πλούτο και χρήματα και βοηθάει να λυθούν τυχόν οικονομικά προβήματα στο σπίτι. Για να διευκολύνουμε τις δονήσεις του να μας φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορούμε να τον τοποθετήσουμε ανάμεσα σε δύο πράσινα κεριά, τα οποία θα τα ανάβουμε για λίγη ώρα κάθε μέρα.


Θεραπευτικές ιδιότητες:

Αποτοξινώνει τον οργανισμό

Μαγικές ιδιότητες:
Χρησιμοποιείται ενεργειακά για να προσελκύσει οικονομική ευμάρεια και υλικό πλούτο.


Αχάτης

Πλανήτης: Ερμής

Στοιχείο: Νερό

Οι δονήσεις του Αχάτη μετουσιώνουν την αρνητική ενέργεια σε θετική, προστατεύοντας αυτόν που τον φοράει. Ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου οξύνοντας την συγκέντρωση, την σκέψη την αντίληψη και την αναλυτική ικανότητα, ιδιότητα που βοηθάει ιδιαίτερα όσους μελετούν, εργάζονται σε τομείς θεωρητικών επαγγελμάτων, ή βιώνουν διανοητική πίεση και κόπωση. Επίσης μέσα από την ηρεμιστική επίδραση που ασκεί, εξουδετερώνει τον εσωτερικό συσσωρευμένο θυμό και την τάση για στρες και ένταση, φέρνοντας ισορροπία και γαλήνη στην διαπροσωπικές σχέσεις. Εδώ και αιώνες ο αχάτης συμβολίζει την δύναμη, το κουράγιο, το σθένος, την μακροζωία, την γονιμότητα και την προστασία σε όλα τα επίπεδα.

Στην αρχαιότητα αλλά και στον μεσαίωνα φορούσαν στο αριστερό τους χέρι ή είχαν επάνω τους έναν αχάτη όταν ασχολούνταν με γεωργικές εργασίες ή εργάζονταν στον κήπο τους, προκειμένου να έχουν πλούσια σοδειά και εγγυημένη ανθοφορία. Η πρακτική αυτή ακολουθείται ακόμη και σήμερα από όσους γνωρίζουν την δύναμή του αχάτη.

Ο αχάτης χρησιμοποιείται στην μαγεία της αγάπης. Οι θετικές του ιδιότητες κάνουν όποιον τον φοράει πιο δεκτικό στο φλερτ και την αναζήτηση νέου συντρόφου.

Οι προστατευτικές του ιδιότητες θεωρούνται τόσο ισχυρές που από τον 16ο αιώνα μ.Χ χάριζαν στα παιδιά κοσμήματα ή αντικείμενα με αχάτη και τον κρεμούσαν κοντά στην κούνια ή το παιδικό κρεβάτι. Πίστευαν ότι προστατεύει τα παιδιά από κάθε τι κακό, ιδιαίτερα από τραυματισμούς και χτυπήματα. Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιαίτερα ισχυρή και προστατευτική πέτρα με έντονες και θετικές δονήσεις.

θεραπευτικές ιδιότητες:

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αχάτη έχουν να κάνουν με την ηρεμία και την γαλήνη που εκπέμπει, στοιχεία θεραπευτικά για τον εγκέφαλο αλλά και τον ψυχισμό μας. Γνωστός και ως η πέτρα του πολεμιστή χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την πνευματική ή και σωματική δύναμη μας. 

Μαγικές ιδιότητες:

Ο αχάτης χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην μαγική πρακτική. Είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην προστατευτική μαγεία και την δημιουργία ενεργειακής ασπίδας, ενισχύοντας την πνευματική και ψυχική δύναμη. Χρησιμοποιείται επίσης και στις εργασίες που αφορούν στην ανεύρεση συντρόφου και στην μαγεία της αγάπης.  

Είδη Αχάτη και οι ιδιότητές τους:

Μαύρος Αχάτης:

Με κυρίαρχο στοιχείο του την φωτιά είναι μια ιδιαίτερα δυνατή προστατευτική πέτρα που ενισχύει το κουράγιο και μας βοηθάει να βγούμε νικητές σε κάθε τομέα. Ευνοεί τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του οργανισμού μας, του κυκλοφορικού μας συστήματος και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό. Σε περίπτωση που κάποιος το έχει ανάγκη, βοηθάει την ανάρρωση.


Μαύρος και λευκός Αχάτης:

Τον διέπει το στοιχείο της γης. Φοριέται ως φυλαχτό από τραυματισμούς και κινδύνους που απειλούν το σώμα και την ύλη.Δαντελοειδής Γαλάζιος Αχάτης
:

Ανήκει στην σφαίρα επιρροής του στοιχείου του νερού. Τον φοράμε ή τον έχουμε επάνω μας για να μας χαρίζει ψυχική ηρεμία, γαλήνη κι ευτυχία. Σε περιόδους στενοχώριας και πίεσης διαλογιζόμαστε κρατώντας στην παλάμη μας έναν γαλάζιο δαντελοειδή αχάτη για να αποφορτιζόμαστε. Τον τοποθετούμε στο σπίτι μας και ανάβουμε γύρω του κεριά προκειμένου να φέρουμε γαλήνη και οικογενειακή ευτυχία στην εστία μας.Ενδεδειγμένους για αυτούς που ασχολούνται με την μαντική τέχνη γιατί ενισχύει και ενδυναμώνει την ενόραση.

Καφέ Αχάτης

Με στοιχείο την φωτιά ο καφέ αχάτης φοριόταν κάποτε από πολεμιστές για εξασφάλιση της νίκης στο πεδίο της μάχης. Σήμερα φοριέται για να φέρει επιτυχία σε κάθε εγχείρημα που ξεκινάμε και να εξασφαλιστεί η θετική του έκβαση. Στην Περσία και την Ιταλία θεωρούνταν πολύ ισχυρό φυλαχτό κατά της αρνητικής ενέργειας ενώ επίσης χρησιμοποιείται ευρέως για την προσέλκυση πλούτου και υλικών αγαθών.

Πράσινος Αχάτης:

Κυρίαρχο στοιχείο του η γη θεωρείται ένας θεραπευτικός λίθος που βοηθάει στην συνολική καλή φυσική και πνευματική μας κατάσταση, με έμφαση στην ενδυνάμωση της οράσεως και την βελτίωσή της. Θεωρείται επίσης ότι οι θεραπευτικές του δονήσεις βοηθούν σε ζητήματα γυναικείας υπογονιμότητας.


Βρυώδης Αχάτης (Moss Agate):

Κυρίαρχο στοιχείο: Γη. Λόγω του χαρακτηριστικού σχεδίου της επιφάνειάς του, που μοιάζει με βλάστηση ή δέντρο θεωρείται φυλαχτό που βοηθά κάθε είδους γεωργικές ή κηπευτικές εργασίες. Φοριέται επίσης για να απαλύνει τους μυϊκούς πόνους του αυχενικού συνδρόμου και για να δώσει ζωτικότητα και δύναμη σε όσους είναι αδύναμοι σωματικά ή εξαντλημένοι. Στις μαγικές εργασίες χρησιμοποιείται προκειμένου να προσελκύσει υλικό πλούτο και μακροζωία, όπως οι περισσότεροι λίθοι πράσινου χρώματος. 


Κόκκινος Αχάτης:

Διέπεται από το στοιχείο της φωτιάς και χρησιμοποιείται στις μαγικές εργασίες που αφορούν την αγάπη, τον έρωτα το πάθος και τα δυνατά συναισθήματα. Φοριέται με σκοπό την προσέλκυση ταιριαστού συντρόφου.