Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ταρώ: Η Μεγάλη Ιέρεια


2. Η Μεγάλη Ιέρεια

Ίσια: Ανεπτυγμένη διαίσθηση, εσωτερισμός, πνευματικός κόσμος, πνευματικές δυνάμεις, ηθική καθοδήγηση, βοήθεια, συμβουλή, το υποσυνείδητο, εσωτερική γνώση, αποκρυφιστική σοφία, μυστικό, κρυφές καταστάσεις, υποβόσκοντα ζητήματα, αφανείς επιρροές, αγάπη χωρίς σαρκική επαφή, ζωή χωρίς αντρική παρουσία, αποχή από την σαρκική επαφή, μειωμένη libido, θηλυκό μυστήριο, η Ψυχή, Anima.

Η Μεγάλη Ιέρεια μας προτρέπει να ακούσουμε το ένστικτό μας και να ακολουθήσουμε την διαίσθησή μας. Ας σταθούμε για ένα λεπτό και ας στραφούμε στον εαυτό μας για να επικοινωνήσουμε με την φωνή μέσα μας που μας καθοδηγεί σωστά. Είναι η καλύτερη στιγμή για περισυλλογή, διαλογισμό, προσευχή και γενικότερα για να ασχοληθούμε με πνευματικά ζητήματα. Μπορεί επίσης να μας υποδεικνύει ότι στην ζωή μας παραφυλάει ένα μυστικό, μία κρυμμένη γνώση που σύντομα θα μας αποκαλυφθεί. Σε μερικές περιπτώσεις η Μεγάλη Ιέρεια σημαίνει ότι έχουμε μία ροπή προς τον αποκρυφισμό, τον μυστικισμό, την ενασχόληση με την ψυχολογία ή την ψυχανάλυση και γενικότερα με θέματα που άπτονται των κρυφών πτυχών της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης. Παράλληλα καταδεικνύει ότι η σεξουαλικότητά μας δεν βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και περνάμε μία αδιάφορη περίοδο όσον αφορά τα ερωτικά ζητήματα. Η Μεγάλη Ιέρεια μπορεί να σημαίνει ότι μία γυναίκα με ανεπτυγμένη την διαίσθηση και την εσωτερική γνώση θα μας συμβουλέψει και θα μας βοηθήσει.

ΑνάποδαΑγνοούμε ή χειριζόμαστε λάθος την διαίσθησή μας, δεν επενδύουμε στην περισυλλογή, καταπιεσμένα συναισθήματα, προκατάληψη, ειμαστε απλοί παρατηρητές στα γεγονότα της ζωής μας, υπερβολική προσκόληση στην λογική και την υπερανάλυση, δεν μας φαίνεται κάτι σωστό αλλά παρόλα αυτά το πραττουμε, ρηχότητα, έλλειψη συναισθηματικού ελέγχου, εκπτώσεις στο συναίσθημα, υστερικά ξεσπάσματα, επιφανειακός χαρακτήρας, αυξημένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, μυστικά που αποκαλύπτονται.

Η Μεγάλη Ιέρεια ανάποδα μας προειδοποιεί ότι δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στα συναισθήματα και τις ανάγκες μας ή ότι η καθημερινότητά μας είναι τόσο πολυάσχολη που δεν έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Ίσως είμαστε υπερβολικά ορθολογιστές και με οδηγό μόνο την λογική δεν μπορούμε να φτάσουμε στην λύση ενός προβλήματος. Ίσως η συμπεριφορά μας προς τους άλλους δείχνει προκατάληψη και βασίζεται σε υποκειμενικά και λανθασμένα κριτήρια. Θα πρέπει να έχουμε πλήρη και αντικειμενική άποψη για τα πράγματα προτού προχωρήσουμε σε αποφάσεις. Η Μεγάλη Ιέρεια μπορεί επίσης να μας δείχνει ότι κάποιος από το περιβάλλον μας βρίσκεται εκτός ελέγχου και είναι έρμαιο υστερικών κρίσεων και συναισθηματικής αστάθειας. Στον ερωτικό τομέα μπορεί να σημαίνει ότι η έντονη σεξουαλική μας επιθυμία θολώνει την ορθή μας κρίση και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Τέλος, η Μεγάλη Ιέρεια ανάποδα ενδεχομένως να μας προειδοποιεί για κρυμμένους εχθρούς, και ειδικά για μία σκληρή γυναίκα που εμφανίζεται στην ζωή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου