Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ταρώ: Η Αυτοκράτειρα

 


3. Η Αυτοκράτειρα

Ίσια: Το αρχέτυπο της Μητέρας. Παραγωγικότητα, ευημερία, δημιουργικότητα. Ευμάρεια, υλικά αγαθά, πολυτέλεια, άνετος τρόπος ζωής, πλούτος. Φροντίδα, αγάπη, αρμονία, θεραπευτική ενέργεια. Σχέση βαθιάς αγάπης και στοργής, γάμος, γονιμότητα, εγκυμοσύνη, τοκετός, μητρότητα. 

Η Αυτοκράτειρα είναι το απόλυτο γυναικείο χαρτί. Εκφράζει την γυναικεία δημιουργικότητα, την γυναικεία δυναμική και υπόσταση, την γυναικεία σεξουαλικότητα και γονιμότητα. Είναι η στιγμή που μπορείς να μετατρέψεις την δημιουργική ορμή σου σε κάτι απτό και μετρήσιμο. Τώρα όλη η σκληρή δουλειά που έκανες ανταμείβεται και αποκτάς μεγάλη οικονομική άνεση, υιοθετείς τον άνετο τρόπο ζωής που πάντα ονειρευόσουν. Μπορεί επίσης να σημαίνει γάμο ή και εγκυμοσύνη, ιδιαίτερα αν έχει εμφανιστεί και το τρία κούπα. Αν περιμένεις ήδη παιδί όλα θα πάνε κατ ευχήν. Γενικότερα είναι το χαρτί που σημαίνει ότι η ζωή σου βελτιώνεται πάρα πολύ, ότι τα όνειρά σου γίνονται πραγματικότητα. Ότι αγαπάς και αγαπιέσαι βαθιά κι αληθινά.

Πρόσωπα: Η μητέρα, η σύζυγος, γενικότερα μια πάρα πολύ σημαντική γυναίκα. Ένα πρόσωπο που παρέχει φροντίδα και αγάπη, που βοηθάει πραγματικά. Μία γυναίκα που περιμένει παιδί ή ένας γονιός γενικότερα. Κάποια που έχει στην κατοχή της γη και μεγάλη περιουσία, ή μια εργοδότρια. Για τα αισθηματικά ενός άντρα, η Αυτοκράτειρα αντιπροσωπεύει την γυναίκα της ζωής του.

Ανάποδα: Ανικανότητα να εξελιχθείς και να βελτιώσεις την ζωή σου. Στασιμότητα, δημιουργικότητα που μπλοκάρεται και δεν μπορεί να εκφραστεί. Μία εγκυμοσύνη με πολλά προβλήματα. Μία έκτρωση ή η άρνηση να κάνεις παιδί. Μπορεί ακόμη να σημαίνει ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα που σε αναγκάζουν να αλλάξεις τρόπο ζωής και να αρκείσαι πλέον με λιγότερα. Στα συναισθηματικά, μπορεί να εκφράζει μια σχέση χωρίς συναίσθημα που βασίζεται μόνο στο σεξ. Ανάλογα με τα γύρω χαρτιά, μπορεί να σημαίνει ότι στον σεξουαλικό τομέα υπάρχουν προβλήματα στην σχέση σου ή ακόμη και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Σε κάποιες περιπτώσεις φανερώνει προβλήματα γονιμότητας.

Πρόσωπα: Κάποια που βίωσε μια αποβολή. Ίσως μας μιλάει για ανθρώπους συναισθηματικά ασταθείς ή ακόμη και ψυχρούς, αναίσθητους. Ανάλογα με τα υπόλοιπα χαρτιά, μπορεί να μιλάει για ανθρώπους χαλαρών ηθών ή ακόμη και ιερόδουλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου