Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ταρώ: Ο Αυτοκράτορας4. Ο Αυτοκράτορας

Ίσια: Η πατρική φιγούρα, η τάξη πραγμάτων, ο έλεγχος, η ισχύς. Ο αυτοκράτορας υποδεικνύει έναν άντρα με επιρροή, με δύναμη. Είναι ένα καθαρά αντρικό χαρτί που φανερώνει αυτοεπιβεβαίωση και κοινωνικό ή οικονομικό status. Θα μπορούσαμε επίσης να το περιγράψουμε ως το χαρτί της πραγματικότητας, του κόσμου των ενηλίκων, της κοινωνικής δομής. Ο Αυτοκράτορας εκφράζει την φιλοδοξία, την επιτυχία, την καταξίωση, την ασφάλεια και φυσικά την απόλυτη Λογική. Είναι ουσιαστικά στον αντίποδα της Μεγάλης Ιέρειας και της Αυτοκράτειρας, που ως καθαρά θηλυκά χαρτιά εκφράζουν και το συναίσθημα, τον εσωτερικό κόσμο, την διαίσθηση και την παρόρμηση.

Γενικότερα ο Αυτοκράτορας σε ένα ρίξιμο για τον εργασιακό τομέα υποδηλώνει ότι επίκειται μία προαγωγή που θα επιβραβεύσει μία πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια. Ανάλογα με τα γύρω χαρτιά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι υπάρχει ένας υπολογίσιμος αντίπαλος που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή κάποιον με εξουσία με τον οποίο θα έρθει η ώρα να αναμετρηθούμε. Ως χαρτί που προσδίδει κάποια χαρακτηριστικά στον ενδιαφερόμενο, φανερώνει άνθρωπο που διέπεται και ενεργεί με μοναδικό γνώμονα την λογική. Μία προσωπικότητα συγκροτημένη και σταθερή, υπεύθυνη. Είναι επίσης το χαρτί που συμβολίζει τον σεβασμό των άλλων, την ισχύ, την αναγνώριση, την εξουσία και τον ορθολογισμό. Μας δείχνει ότι χτίζουμε μία πολύ σημαντική θέση μέσα στην κοινωνία και τον κόσμο γενικότερα.
Ως πρόσωπο ο Αυτοκράτορας είναι ο πατέρας, ο σύζυγος,  ο εργοδότης, γενικά κάποιος με ισχύ και εξουσία. 

 
Ανάποδα: Έλλειψη προόδου, άρνηση να μεγαλώσουμε, να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε. Τρέχουμε με δειλία μακριά από προβλήματα και από δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί επίσης να σημαίνει κατάχρηση δύναμης και εξουσίας, ή ότι χρησιμοποιούμε υπερβολικά την λογική με αποτέλεσμα να εξουδετερώνουμε το συναίσθημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις υποδεικνύει ότι παραβαίνουμε εντολές ή νόμους και ότι αδυνατούμε να υπακούσουμε σε νομικές ή ηθικές υποταγές. Στον τομέα των σχέσεων σημαίνει ότι νιώθουμε κατώτερος από το ταίρι μας, ότι είμαστε το αδύναμο πρόσωπο σε μία σχέση  ή ότι εμπλεκόμαστε με κάποιον που είναι εντελώς ανώριμος. Στον εργασιακό τομέα σημαίνει ότι απλώς προς το παρόν δεν θα αναγνωριστεί η αξία μας και ότι βρισκόμαστε σε στασιμότητα. Ως πρόσωπο ο Αυτοκράτορας ανάποδα φανερώνει έναν ανώριμο άνθρωπο ή έναν τυραννικό βίαιο άντρα, έναν δειλό που καταχράται την δύναμή του. Επίσης μπορεί να δείχνει πρόσωπο που είναι αγκιστρωμένο στους γονείς του και αρνείται να μεγαλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου