Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ταρώ: Ο Μάγος


1. Ο Μάγος

  Ίσια: Συγκέντρωση σε συγκεκριμένους στόχους, κατοχή εξειδικευμένης γνώσης, πειθαρχημένη και δημιουργική δράση, μεταμόρφωση μέσα από την δύναμη της θέλησης, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση.
  Είστε σε θέση να επιτύχετε τους στόχους σας μέσα από ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες τις οποίες κατέχετε και τις οποίες αποκτήσατε μέσα από προσπάθεια και πειθαρχημένη εκπαίδευση. Ο Μάγος σας προτρέπει να ξεκινήσετε οποιοδήποτε εγχείρημα ή να θέσετε σε εφαρμογή οποιοδήποτε σχέδιό σας, γιατί η στιγμή είναι η σωστή. Είστε κυρίαρχος του εαυτού σας και όλες οι συνθήκες είναι για σας ευνοϊκές. Γενικότερα, ο Μάγος μας καλεί να παρατηρούμε τα πάντα γύρω μας, να πειραματιστούμε, να είμαστε ευπροσάρμοστοι στην αλλαγή, να τελειοποιήσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας, ώστε να δημιουργούμε πάντα τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

  Ανάποδα: Αναποφασιστικότητα, αδυναμία, μπλοκάρισμα της δημιουργικότητας, διαστρεβλωμένη αντίληψη, μη ρεαλιστική στοχοθέτηση, λάθη, κακή χρήση δεξιοτήτων και γνώσεων ή παντελής έλλειψη τους, απουσία αυτοπεποίθησης, αδυναμία θέλησης, χειραγώγηση, αποφυγή προβλημάτων, εξαπάτηση.

  Ίσως προσποιήστε ότι γνωρίζετε πολλά, ενώ στην πραγματικότητα έχετε άγνοια. Ενδέχεται να αδυνατείτε να επιτύχετε τους στόχους σας γιατί σας λείπει η απαραίτητη γνώση ή τα απαιτούμενα εργαλεία. Ο Μάγος ανάποδα μπορεί επίσης να σας συμβουλεύει ότι θα πρέπει να ξεπεράσετε κάποιο μπλοκάρισμα που έχετε και να πιστέψετε στις γνώσεις και τις ικανότητές σας, γιατί αυτή η αναποφασιστικότητα  και η αδυναμία θέλησης προκαλούν καθυστερήσεις και εμπόδια. Ο Μάγος ανάποδα συχνά ενέχει την έννοια της εξαπάτησης και της χειραγώγησης. Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάξετε γύρω σας και μέσα σας, γιατί μπορεί να είστε εσείς αυτός που προσπαθεί να εξαπατήσει, να χειραγωγήσει ή αυτός που λειτουργεί εγωϊστικά αδιαφορώντας για τους άλλους. Σε ερωτικά θέματα, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος χρησιμοποιεί σεξουαλικά τον σύντροφό του, χωρίς να ενδιαφέρεται για συναισθηματικές δεσμεύσεις. Γενικότερα, Ο Μάγος ανάποδα έρχεται για να μας δείξει ότι θα πρέπει να είμαστε λιγότερο ματεριαλιστές, εγωϊστές και πρόθυμοι να χειραγωγούμε καταστάσεις.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου