Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ταρώ: Ο Τρελός


0. Ο Τρελός

Ίσια: Μία νέα αρχή, ένα ταξίδι προς το άγνωστο, αυθορμητισμός, αθωότητα, ώρα για αλλαγή, ανοιχτό μυαλό, ενθουσιασμός, αποβολή του συντηριτισμού και των πεπαλαιωμένων μεθόδων.

Προμηνύει μία νέα περίοδο στην ζωή μας, μία καινούργια φάση στην οποία μπαίνουμε. Μπορεί να έχει την μορφή μίας αναπάντεχης ευκαιρίας που, αν την αδράξουμε, θα μας οδηγήσει σε εντελώς νέα αλλά και άγνωστα μονοπάτια. Ανάλογα με τα χαρτιά γύρω από τον Τρελό, μπορούμε να διακρίνουμε αν θα πρέπει ή όχι να ακολουθήσουμε αυτήν την νέα κατεύθυνση.

Αν η ερώτηση είχε να κάνει με ερωτικά θέματα, τότε το χαρτί αυτό μας προϊδεάζει για μία νέα σχέση που πρόκειται να δημιουργηθεί ή για κάποιο νέο και εντελώς διαφορετικό ως χαρακτήρα πρόσωπο που θα μπει στην ζωή μας. Όσον αφορά επαγγελματικά ή πνευματικά ζητήματα, ο Τρελός σημαίνει πως οι άνθρωποι που θα γνωρίσουμε αυτή την περίοδο θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική ή την επαγγελματική μας ανάπτυξη, ωρίμανση και εξέλιξη. Ως γενικότερη αίσθηση, μας προτρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με αυθορμητισμό και ενθουσιασμό και υπαινίσσεται ότι δεν θα μας έβλαπτε αν τώρα παίρναμε μερικά ρίσκα παρακινημένοι από αισιοδοξία και θετική ενέργεια.  Επίσης, ο Τρελός μας υποδεικνύει πως ίσως θα πρέπει να δούμε ένα υπάρχον πρόβλημα με μία καινούργια και φρέσκια οπτική, η οποία τελικά θα δώσει την λύση και ότι θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Συνδυασμένος με το Άρμα, τον Τροχό της Τύχης και τον Κόσμο, ο τρελός ενδέχεται να σημαίνει κυριολεκτικά ένα ταξίδι που πρόκειται να κάνουμε.

Ανάποδα: Ανοησία, επιπολαιότητα, φόβος για το άγνωστο, φτωχή κρίση, έλλειψη ορθής προοπτικής, ανικανότητα ολοκλήρωσης σχεδίων, εμμονή.

Όταν εμφανίζεται ανάποδα, ο Τρελός μας προειδοποιεί να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά προτού πάρουμε αποφάσεις που ενέχουν ρίσκο και να ζυγιάσουμε ιδιαίτερα τα υπέρ και τα κατά. Μπορεί επίσης να μας τονίζει ότι κολλάμε με εμμονή στις ιδέες μας, αντί να τις αναθεωρήσουμε βάσει των καταστάσεων που ζούμε. Ίσως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα οφείλονται σε επιπολαιότητα και απρονοησία δική μας ή τρίτων. Ο Τρελός ανάποδα σημαίνει επίσης ότι η κρίση μας αυτή τη στιγμή ίσως είναι λανθασμένη ή ότι οι συμβουλές που δεχόμαστε από κάποιους δεν είναι οι καλύτερες ή η σωστότερες για το πρόβλημά μας. Ακόμη μπορεί να υπαινίσσεται ότι κάποιοι άνθρωποι στην ζωή μας δεν μας είναι τόσο πιστοί όσο νομίζουμε, σε ερωτικό ή σε φιλικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Για εσάς που δεν έχετε τον χρόνο να μελετήσετε την Ταρό και μιλάτε αγγλικά, εγκαινίασα μία νέα σειρά video στο Youtube. Κάθε βιντεάκι διαρκεί λίγο και περιλαμβάνει μόνο τα βασικά για κάθε χαρτί, αλλά η ερμηνείες που σας δίνω αρκούν για να ξεκινήσετε κι εσείς να διαβάζετε την Ταρό. Ευελπιστώ να καλύψω ολόκληρη την Μεγάλη Αρκάνα σύντομα. 

Παράλληλα συνεχίζω την ενημέρωση του blog στις αντίστοιχες σελίδες για την Μικρή και την Μεγάλη Αρκάνα.

Αν έχετε απορίες ή θέλετε διευκρινίσεις, γράψτε μου στο everydaymagicblogs@gmail.com.

Καλή συνέχεια και να έχετε μια ημέρα γεμάτη Φως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου