Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Βασικές Αρχές της Μαγείας

 

Τώρα που άρχισα ξανά να γράφω γι' αυτό που τόσο αγαπώ, πήρα στα χέρια μου τα βιβλία που πάντα μελετούσα και κατάλαβα πόσο μου είχαν λείψει. Διαβάζοντας τον αγαπημένο μου Scott Cunningham, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την Wicca και την Μαγεία των Βοτάνων για πάνω από είκοσι χρόνια, θυμήθηκα πόσο σοφά ήταν τα λόγια του και πόσα με έμαθε για την μαγεία, την Δύναμη και την Φύση και γιατί όλα αυτά μιλούν μέσα στην ψυχή μου. Όλα πηγάζουν και ξεκινούν από την ζωοδόχο Δύναμη, την Ενέργεια που βρίσκεται παντού γύρω μας και μέσα μας. Ένα πανίσχυρο εργαλείο και πηγή μεγάλης δύναμής, χαράς και ευθύνης.

Για σας λοιπόν που με επισκέπτεστε εδώ και ίσως σας ενδιαφέρει, σας παραθέτω τις Βασικές Αρχές της Μαγείας, σύμφωνα με τον Scott Cunningham από το βιβλίο του Encyclopedia of Magical Herbs, το οποίο λατρεύω. Πιστεύω ειλικρινά ότι πρέπει να τις γνωρίζετε προτού ασχοληθείτε με την Μαγεία.

1. Η Μαγεία είναι φυσική, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Φύσης.

2. Όταν ασκείς Μαγεία,δεν πρέπει να βλάψεις κανέναν, ούτε καν τον εαυτό σου.

3. Η Μαγεία απαιτεί προσπάθεια. Τα αποτελέσματα που θα έχεις θα είναι πάντοτε ανάλογα με τον κόπο σου.

4. Η Μαγεία συνήθως δεν λειτουργεί άμεσα. Τα ξόρκια χρειάζονται χρόνο για να λειτουργήσουν.

5. Η Μαγεία δεν θα πρέπει να εξασκείται έναντι πληρωμής.

6. Η Μαγεία δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως φάρσα ή αστείο ή ως επίδειξη για να τονώσετε τον εγωισμό σας. δεν είναι παιχνίδι.

7. Μπορεί κανείς να εξασκεί Μαγεία για προσωπικό του όφελος, αρκεί να μην βλάπτει κανέναν.

8. Η Μαγεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άμυνα και ποτέ για επίθεση.

9. Μαγεία είναι να γνωρίζουμε όχι μόνο τον τρόπο και τους νόμους που την διέπουν, αλλά και την αποτελεσματικότητά της. Μην πιστεύετε ότι δουλεύει, να γνωρίζετε ότι δουλεύει.

10. Η Μαγεία είναι αγάπη. Όλα τα ξόρκια και οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ως κίνητρο την αγάπη. Την στιγμή που η οργή, ο θυμός και η κακία θα τροφοδοτούν την μαγεία σας, διασχίζετε τα όρια ενός κόσμου σκοτεινού και επικίνδυνου, που τελικά θα σας καταπιεί και θα σας καταστρέψει.

Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε και σας ευχαριστώ που έρχεστε να με δείτε


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου