Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Αμέθυστος: Συμβολισμός & Ιδιότητες

 


Η πέτρα που λατρεύουν όλοι! Το υπέροχο και μυστηριακό του χρώμα μας μαγνητίζει και μας μαγεύει. Ο αμέθυστος φτάνει σε εμάς από τα πέρατα της γης, από την παγωμένη Σιβηρία, την εξωτική Σρι Λάνκα, και από τα πλούσια ηφαιστειακά πετρώματα της Ουρουγουάης και του Rio Grande do Sul στην Βραζιλία. 

Η σαγήνη του και η μυστηριακή αύρα που τον περιβάλλουν μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων. Λατρεύτηκε από τους αρχαίους Έλληνες που του έδωσαν το όνομά του και αποθεώθηκε από τους Ρωμαίους και τους Φαραώ. Αλχημιστές, ιερείς και μάγοι γνώριζαν τις δυνάμεις του και τον φορούσαν για φυλαχτό, γιατί στον πυρήνα του σιγοκαίει η αρχέγονη ενέργεια που κινεί τα πάντα. 

Ο αμέθυστος συμβολίζει την πνευματικότητα, την ενόραση και την διαίσθηση. Τον κυβερνούν δύο από τους κυριότερους πλανήτες: ο Δίας και ο Ποσειδώνας και το Στοιχείο που τον διέπει είναι το Νερό. 

Συναισθήματα & Ψυχισμός

Ο αμέθυστος είναι μία πέτρα καθαρά πνευματική χωρίς καμία απολύτως σκοτεινή πτυχή που να συνδέεται με πάθη όπως η βία και ο θυμός. Είναι η πέτρα της ειρήνης, της γαλήνης και της ηρεμίας. Αν κρατήσουμε έναν αμέθυστο στο αριστερό μας χέρι (ή στο δεξί αν είμαστε αριστερόχειρες) όταν είμαστε αγχωμένοι ή θυμωμένοι, η ψυχή μας θα ηρεμήσει, το μυαλό γαληνεύει και όλα τα αρνητικά συναισθήματα υποχωρούν. Ένας αμέθυστος δίπλα σε ένα λευκό κερί φέρνει γαλήνη σε ένα σπιτικό και πνευματική διαύγεια σε ένα γραφείο ή έναν τόπο μελέτης και περισυλλογής. 

Η ηρεμιστική του επίδραση εκτείνεται και στο κομμάτι του ψυχισμού. Ηρεμεί τους φόβους και τις ανασφάλειες, αναπτερώνει τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο και μας ενδυναμώνει πνευματικά για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Για τον λόγο αυτό πιστεύεται ότι βοηθάει στο να καταπολεμήσουμε εξαρτήσεις όπως ο αλκοολισμός και ενισχύει την θέληση και την ορθή κρίση.

Ευνοεί επίσης την αγάπη και τον έρωτα, γι' αυτό και οι δονήσεις του πιστεύεται ότι μας κάνουν περισσότερο ελκυστικούς και ακαταμάχητους. Οι εραστές ανά τους αιώνες χάριζαν κοσμήματα από αμέθυστο για να κερδίσουν την καρδιά της καλής τους και να  κρατήσουν το πάθος ζωντανό, ενώ στην Αναγεννησιακή Ευρώπη οι κοσμικοί κύριοι φορούσαν αμέθυστο για να τους κάνει ακαταμάχητους.

Πνευματικότητα & Ενεργειακές εργασίες

Ο αμέθυστος ευνοεί και μεγεθύνει την ενόραση και την διαίσθηση. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην μαντική τέχνη και τον διαλογισμό. Ανοίγει το Τρίτο Μάτι και τις Πύλες για υψηλότερα ενεργειακά πεδία. Οι αποκρυφιστές φορούσαν πάντοτε κοσμήματα με αμέθυστο για ενδυνάμωση και προστασία, γιατί έχει επίσης την δύναμη να απωθεί το κακό. Χρησιμοποιείται ως πέτρα Δύναμης σε ενεργειακές εργασίες σχετικές με την αγάπη και την ευτυχία.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Ηρεμεί τον νου από ταραγμένες σκέψεις και ανησυχία. Τοποθετείται κάτω από το μαξιλάρι για να μας φέρει γαλήνιο και βαθύ ύπνο με θεραπευτικά για την ψυχή όνειρα.

Βοηθάει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ρύθμιση ορμονικών διαταραχών.

Ευνοεί την υγεία του δέρματος και βοηθάει στην βελτίωση του.

Μειώνει τους πονοκεφάλους και τις στομαχικές διαταραχές.

Ο αμέθυστος είναι όχι μόνο πανέμορφος και εντυπωσιακός, αλλά και  μία εξαιρετικά δυνατή πέτρα. Οι πολύπλευρη επιρροή του και οι ιδιαίτερα ευεργετικές του δονήσεις ευνοούν κάθε τομέα της ζωής μας και κάθε επίπεδο του πνευματικού κόσμου. Είναι η must have πέτρα για όποιον θέλει να ασχοληθεί με τους ημιπολύτιμους λίθους και τις ιδιότητές τους.


Στο Everyday Magic μπορούμε να φτιάξουμε για εσάς μια πληθώρα συνθέσεων για το χέρι με ημιπολύτιμους λίθους εξαιρετικής ποιότητας. Φοριούνται μεμονωμένα ή συνδυαστικά, προκειμένου να ξεκλειδώσουμε και να ενεργοποιήσουμε συγκεκριμένες δονήσεις και επιρροές,όπως η διαίσθηση, η ενόραση, η γαλήνη, η ψυχική υγεία, η πνευματική διαύγεια και ακόμα περισσότερα.

Γράψτε μας στο everydaymagicblogs@gmail.com και πείτε μας τις ανάγκες σας. Εμείς θα σας προτείνουμε αυτό που σας ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου