Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ταρώ: Ένα μονοπάτι αυτογνωσίας

 


Προσωπικά αντιπαθώ την λέξη χαρτομαντεία. Όποιος έχει μελετήσει πραγματικά την Ταρώ ξέρει ότι πρόκειται για κάτι πολύ πιο σοβαρό και ενδιαφέρον. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, γιατί το μέλλον αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο, με κάθε μας λέξη, με κάθε μας απόφαση και ενέργεια. Η ανάγνωση της Ταρώ μας δείχνει τα μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά μας και πού αυτά καταλήγουν. Μας αποκαλύπτει τις προθέσεις και τον ρόλο των ανθρώπων γύρω μας καθώς και την δική μας θέση σε σχέση με όλα αυτά. Είναι λοιπόν μία διαδικασία που μπορεί να μας βοηθήσει πολύ, αρκεί να τηρηθεί μια και μοναδική προϋπόθεση. Η Ταρώ θα πρέπει να ερμηνεύεται πάντα με ειλικρίνεια. Θα πρέπει πάντα να λέμε την αλήθεια για όσα διαβάζουμε στα χαρτιά και όχι ότι εξυπηρετεί μία κατάσταση ή ευχαριστεί αυτόν που ρωτάει.

Μελετάω και διαβάζω την Ταρώ εδώ και πολλά χρόνια. Αγαπώ τους συμβολισμούς της γιατί έχουν απίστευτο βάθος και ρίζες στην συλλογική σοφία της ανθρωπότητας. Πάνω από όλα σέβομαι την δύναμή της και νιώθω ευγνώμων που μου έχει δοθεί η δυνατότητα να την ερμηνεύω και το προνόμιο να ανοίγεται μπροστά μου το μονοπάτι της. Η εμπειρία μου μου έχει διδάξει ότι δεν είναι όλοι έτοιμοι για μια ανάγνωση Ταρώ όπως πρέπει να γίνεται. Δεν μπορούν να δεχτούν πάντα την αλήθεια, γιατί συχνά πονάει. Προτιμούν την άγνοια και την απλοϊκή προσέγγιση της χαρτορίχτρας με την μεγάλη πόρτα και την σπαθάτη αντίπαλο. Ναι, σίγουρα υπάρχει και αυτό, αλλά δεν είναι το σημαντικότερο. Αντιμετωπίστε την Ταρώ με σεβασμό, ως εργαλείο αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, ως πηγή σοφίας και ενόρασης γιατί αυτό ακριβώς είναι.

Στο ιστολόγιο μου ήδη έχω ξεκινήσει να καταγράφω τις ερμηνείες των χαρτιών σύμφωνα με την μελέτη που έχω κάνει επάνω στο αντικείμενο. Το κομμάτι αυτό έχει δυστυχώς μείνει πίσω γιατί απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και χρόνος για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, επειδή πάρα πολλοί από εσάς ενδιαφέρεστε πραγματικά, όπως φαίνεται από τα e mail σας, αποφάσισα να το συνεχίσω. Ήδη έχω ενημερώσει περαιτέρω την μεγάλη αρκάνα και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να ξεκινήσω παράλληλα και την ερμηνεία της μικρής αρκάνας. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ημέρες παραδοσιακά καλές για την μελέτη της Ταρώ, θα ενημερώνω τις αντίστοιχες σελίδες και συχνά θα σας ετοιμάζω αναρτήσεις για τους τρόπους ανάγνωσης, την προετοιμασία μας και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα.

Ευχές γεμάτες φως και θετική ενέργεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου