Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Η Μαγεία των κεριών : ΠροετοιμασίαΤο πιο σημαντικό κομμάτι που παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία κάθε ενεργειακού τελετουργικού, είναι η προετοιμασία. Ακόμη κι αν το τελετουργικό είναι μικρό και απλό, θα πρέπει να γίνει η σωστή προετοιμασία ώστε να πετύχει. Τα στοιχεία που θα δούμε παρακάτω είναι κοινά για όλες τις ενεργειακές εργασίες..

Χώρος:

Χρειαζόμαστε ησυχία προκειμένου να λειτουργήσουμε. Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξουμε ένα δωμάτιο όσο γίνεται πιο μακριά από θορύβους, τηλεόραση, μουσική. Καλό θα ήταν να περιορίσουμε και την παρουσία τρίτων που θα μπορούσε να μας αποσπάσει από αυτό που κάνουμε. Τέλος θα πρέπει να είμαστε πάντα πάρα πολύ προσεκτικοί σχετικά με το πού ανάβουμε τα κεριά μας. Όχι κοντά σε κουρτίνες, υφάσματα και εύφλεκτα υλικά και ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε τα κεριά κοντά σε μικρά παιδιά.

Βωμός / ενεργειακό κέντρο:

Η λέξη “βωμός” είναι πολύ φορτισμένη και συνδεδεμένη με περίεργες πρακτικές, κι έτσι δεν μου αρέσει να την χρησιμοποιώ. Είναι απλώς ένα οποιοδήποτε τραπέζι, επιφάνεια εργασίας ή ακόμη και το πάτωμα όπου μπορούμε να εργαστούμε και να τοποθετήσουμε όλα όσα μας χρειάζονται. Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε τραπεζομάντηλο, καλύτερα να είναι λευκό. Για την Μαγεία των Κεριών χρειαζόμαστε οπωσδήποτε διάφορα κηροπήγια πάλι χωρίς να παίζει ρόλο το είδος ή η ποιότητά τους. Θα πρέπει μόνο να μην είναι ογκώδη ώστε να μπορούμε να έχουμε πολλά μαζί στο ίδιο τραπέζι όταν χρειαστούμε περισσότερα κεριά.

Θυμιατό:

Το θυμιατό είναι απαραίτητο σε κάθε ενεργειακή εργασία και δεν έχει καμία σημασία το είδος ή η ποιότητά του. Αντιπροσωπεύει το Στοιχείο του Αέρα και βοηθάει το μυαλό να ανοίξει, να συγκεντρωθεί και να ηρεμήσει, ενώ συμβολικά στέλνει τις προθέσεις μας και τις επιθυμίες μας στις συμπαντικές Ενέργειες. Εάν δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο άρωμα θυμιατού για μία εργασία, μπορούμε να επιλέξουμε όποιο θέλουμε,είτε είναι στικ είτε χρειάζεται καρβουνάκι όπως το λιβάνι. Ένας απλός, οικονομικός αλλά αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος να φτιάξουμε μια βάση για τα στικ είναι να γεμίσουμε με άμμο ένα βάζο και καρφώσουμε το στικάκι εκεί.

Ο Εξασκών, αυτός που πραγματοποιεί το τελετουργικό:

Δεν είναι απαραίτητο να απέχουμε από τροφή και νερό πριν από κάθε ενεργειακή εργασία, παρά μόνο εάν το θέλουμε ή το προτιμάμε εμείς. Είναι όμως απαραίτητο να εφαρμόζουμε έναν συμβολικό εξαγνιστικό καθαρισμό του σώματός μας (αφού πρώτα έχουμε κάνει ένα καλό παραδοσιακό μπάνιο ή ντους με σαπούνι).Το τελετουργικό μπάνιο στην απλούστερη μορφή του είναι αρκετό, δηλαδή μια μπανιέρα με καθαρό νερό σε ευχάριστη θερμοκρασία και μια χούφτα αλάτι. Αν όμως το προτιμάμε ή αν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο για κάποιες ενεργειακές εργασίες, μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με βότανα ή και αιθέρια έλαια. Το εξαγνιστικό μπάνιο είναι πολύ σημαντικό γιατί το μυαλό μας αρχίζει και μπαίνει σε κατάσταση ηρεμίας και διαλογισμού ώστε να μπορούμε να εργαστούμε καλύτερα.

Τα κεριά

Τα κεριά μας μπορούν να είναι κάθε είδους και ποιότητας. Το χρώμα είναι που έχει σημασία. Το πιο σπουδαίο σημείο της προετοιμασίας ενός τελετουργικού είναι η προετοιμασία των κεριών που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα κεριά θα πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστούν ενεργειακά προτού χρησιμοποιηθούν. Ο καθαρισμός τους πρέπει να γίνεται πάντα από το πρόσωπο που θα κάνει το τελετουργικό, αλείφοντας τα κεριά με έλαιο. Το έλαιο είναι απλό ελαιόλαδο ή με την προσθήκη κάποιου αιθέριου ελαίου εάν αυτό ζητάει το εκάστοτε τελετουργικό. Η επάλειψη του κεριού θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, ίδιο κάθε φορά. Ξεκινάμε πρώτα από το κέντρο του κεριού και προς το φιτίλι αλείφοντας πάντα προς την ίδια κατεύθυνση και ποτέ αντίστροφα. Στην συνέχεια ξεκινάμε πάλι από το κέντρο προς την βάση του κεριού, με τον ίδιο τρόπο. Όσο κάνουμε τον καθαρισμό του κεριού, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο θέμα ή το ερώτημα του τελετουργικού. Υπάρχουν τέσσερα είδη κεριών που χρησιμοποιούμε στις ενεργειακές εργασίες:

Κεριά του ενεργειακού μας κέντρου (βωμού):

Αυτά είναι δύο ψηλά λευκά κεριά που πάντα βρίσκονται στο τραπέζι μας. Τα ανάβουμε πριν από κάθε άλλο κερί και τα τοποθετούμε στις δύο πίσω γωνίες.

Κεριά Προσφοράς / Ενεργειακής Εργασίας:

Είναι τα κεριά των διαφόρων συμβολικών χρωμάτων ανάλογα με την φύση και το αντικείμενο της ενεργειακής εργασίας.

Αστρικά Κεριά ή Κεριά του ενδιαφερόμενου:

Αντιπροσωπεύουν τον ενδιαφερόμενο, αυτόν για τον οποίον γίνεται η ενεργειακή εργασία. Το χρώμα τους το επιλέγουμε ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής του (δείτε τον σχετικό πίνακα σε αυτό το post). Επιλέγουμε κερί στο πρωτεύον χρώμα ή σε συνδυασμό και των δύο χρωμάτων. Εάν δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία γέννησής του, τότε ένα λευκό κερί αρκεί.

Κερί της Ημέρας:

Το χρώμα του εξαρτάται από την ημέρα που θα κάνουμε την ενεργειακή μας εργασία. Το τοποθετούμε δεξιά στο μπροστινό μέρος του τραπεζιού μας. Τα χρώματα της κάθε ημέρας είναι:

Δευτέρα: Λευκό,Τρίτη: Κόκκινο,Τετάρτη: Μωβ, Πέμπτη: Μπλε, Παρασκευή: Πράσινο, Σάββατο: Μαύρο,Κυριακή: Κίτρινο

Ένδυση:

Τα ρούχα που φοράει κάποιος για να εργαστεί ενεργειακά είναι θέμα προσωπικής επιλογής και μόνο. Η μόνη απαίτηση είναι να είναι καθαρά και να νιώθουμε όμορφα και άνετα φορώντας τα. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να φοράω κάτι όμορφο και όχι πρόχειρο. Νιώθω ότι έτσι τιμώ αυτό που κάνω και με βοηθάει να νιώσω πιο έντονα την πνευματική ανάταση και συγκέντρωση που απαιτείται.

Εικόνες και αγαλματίδια:

Μολονότι δεν είναι απαραίτητο, κάποιος μπορεί να θέλει να συμπεριλάβει στο τραπέζι της πνευματικής εργασίας και ένα εικόνισμα ή αγαλματίδιο. Μπορείτε λοιπόν να συμπεριλάβετε, ανάλογα με τα πιστεύω σας, έναν σταυρό, ένα ankh, ένα αγαλματίδιο ή μια εικόνα το Ιησού ή της Παναγίας ή ακόμη κι ένα ειδώλιο της αρχαίας θεάς Αφροδίτης. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, θα πρέπει να το τοποθετήσετε στο κέντρο προς το πίσω μέρος του τραπεζιού με το θυμιατό ακριβώς μπροστά του.

Άναμμα και σβήσιμο των κεριών:

Το καλύτερο είναι να ανάψουμε πρώτα ένα ρεσώ και στην συνέχεια να ανάψουμε με αυτό τα κεριά μας, με την σειρά που αναφέρεται στο τελετουργικό. Στο τέλος, σβήνουμε τα κεριά με την αντίστροφη σειρά. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να τα σβήνουμε με κηροσβέστη.

Και κάτι ακόμη:

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι τα λόγια που λέμε δυνατά για να εκφράσουμε την πρόθεσή μας έχουν νόημα και δύναμη. Θα πρέπει να βγαίνουν από την καρδιά μας με ειλικρίνεια και όχι να τα παπαγαλίζουμε απλά. Πρέπει να τα μελετήσουμε από πριν, να καταλάβουμε το νόημά τους και να τα προσαρμόσουμε σε εμάς, χωρίς ωστόσο να αλλάξουμε την σημασία τους. Μπορούμε πάντα να τα διαβάζουμε από ένα βιβλίο και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε αν κάνουμε κάποιο λάθος. Η ενέργεια καταλαβαίνει την καρδιά και την πρόθεσή μας. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις μαγικές εργασίες γιατί είναι βασικές κατευθυντήριες γραμμές. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κάνετε, αρκεί να μην βλάπτει κανέναν. Να είστε ευλογημένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου