Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μαργαριτάρι: Μία πανέμορφη και αμφιλεγόμενη πέτρα

Το αληθινό μαργαριτάρι αξίζει δική του ξεχωριστή ανάρτηση γιατί είναι μία πέτρα αρκετά αμφιλεγόμενη. Η ομορφιά του το έχει αναδείξει σε μία από τις δημοφιλέστερες πέτρες για κοσμήματα και οι γυναίκες το λατρεύουν και το φορούν αρκετά συχνά. Παράλληλα, το μαργαριτάρι θεωρείται ώς μία από τις πέτρες που συμβολίζουν την αγάπη.Είναι όμως τα πράγματα τόσο απλά; Τί πραγματικά συμβολίζει το μαργαριτάρι; Ας το γνωρίσουμε από κοντά για να ανακαλύψουμε μία αλήθεια πίσω από τα μαργαριτάρια που θα πρέπει να γνωρίζουμε πριν τα φορέσουμε ή τα δωρίσουμε.

Το μαργαριτάρι κυβερνάται από την Σελήνη. Δεν διέπεται μόνο από ένα στοιχείο, αλλά από δύο: Νερό και Akasha.
  
Akasha ονομάζεται το πέμπτο στοιχείο, το οποίο εμπεριέχει τα υπόλοιπα τέσσερα. Είναι ουσιαστικά το πνεύμα, η ενέργεια της ζωής, η ουσία των πάντων. Στην πραγματικότητα κανένας λίθος ή κρύσταλλος της γης δεν διέπεται από το Akasha. Μόνο τα απολιθώματα ή τα προϊόντα ζωντανών οργανισμών έχουν αυτή την ιδιότητα, ακριβώς επειδή κάποτε ήταν έμβιοι οργανισμοί ή επειδή γεννήθηκαν από κάτι βιολογικά ζωντανό. Το Akasha ως στοιχείο συμβολίζει την μακροβιότητα και την προστασία, τον θάνατο και την αναγέννηση, την μετενσάρκωση και τον αέναο κύκλο της ζωής. Είναι το ισχυρότερο από όλα τα στοιχεία, γιατί τα περικλύει όλα και τα ολοκληρώνει.

Το μαργαριτάρι δεν είναι απολίθωμα. Δεν προήλθε μετά τον φυσικό θάνατο του έμβιου οργανισμού, ο οποίος σταδιακά μεταμορφώθηκε σε απολίθωμα. Το μαργαριτάρι συλλέγεται από το όστρακο ενώ αυτό είναι ακόμη ζωντανό. Και δυστυχώς, το όστρακο πεθαίνει μετά την αφαίρεση του μαργαριταριού. Ως πέτρα λοιπόν συνδέεται με τον σκόπιμο θάνατο που προκαλείται για να την αποκτήσουμε. Αυτό το γεγονός μπορεί να μην σοκάρει ή προκαλεί θλίψη (εδώ σκοτώνουν ζωάκια απροστάτευτα για να φορέσουν γούνες ως τρόπαιο κοινωνικής ανόδου, ή τα βασανίζουν σε πειράματα - ποιος νοιάζεται για μερικά ανεγκέφαλα όστρακα;), αλλά έχει σημασία για την δυναμική και τις δονήσεις αυτής της πέτρας.

Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι αποκαλούν το μαργαριτάρι "η πέτρα των δακρύων" ή το κόσμημα της χήρας. Δεν είναι επίσης τυχαίο που ώς πέτρα ταιριάζει αισθητικά καλύτερα σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Παρόλα αυτά, λόγω του χρώματός του και της ιδιαίτερης ομορφιάς του έχει συνδεθεί με κοσμήματα που οι νύφες φορούν στον γάμο τους. Αυτό συνέβη μέσα στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης όλων των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων. Κάποια στιγμή στην σύγχρονη εποχή, η Ένωση Αμερικανών Κοσμηματοποιών αποφάσισε να αναβιώσει με απλοϊκό και ανακριβή τρόπο τον μυστικιστικό χαρακτήρα των λίθων, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις τους. Έτσι δημιουργήθηκε ο πίνακας με τις ζωδιακές πέτρες και μέσα από αυτήν την νέα και επιφανειακή ανάλυση των λίθων απέκτησε το μαργαριτάρι την δημοφιλή θέση του στα γαμήλια κοσμήματα.

Οι δονήσεις του μαργαριταριού είναι δυνατές επειδή συνδέεται στοιχειακά με το πνεύμα αλλά και γιατί μία ζωή - όσο μικρή κι αν είναι για εμάς - τερματίστηκε προκειμένου να υπάρξει ως πέτρα. Μολονότι δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει απλοϊκά τις πέτρες καλές ή κακές, προσωπικά επιλέγω να αποφεύγω το μαργαριτάρι ώς κόσμημα, κυρίως γιατί δεν θεωρώ ότι είναι από τους λίθους που μπορεί κανείς να συντονίσει θετικά με την ενέργειά του. 

Το μαργαριτάρι είναι πανέμορφο και μοναδικό, ανήκει όμως στον οργανισμό που το δημιούργησε, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιολογίας του και είναι απαραίτητο για την ζωή του. Φτιάχτηκε από κάτι ζωντανό για να το προστατέψει και αυτός είναι ο σκοπός που θα έπρεπε να επιτελεί.

Αν θέλετε να δείτε πώς δημιουργείται το μαργαριτάρι και για ποιον λόγο, παρακολουθείστε το παρακάτω σύντομο βίντεο.

Όσον αφορά τα μαργαριτάρια, προτιμώ αυτά του πνεύματος και της ψυχής, σαν το τραγούδι που σας αφιερώνω παρακάτω.
Μέχρι να τα πούμε ξανά, να είστε όλοι καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου