Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Οι πέτρες της αγάπης: Λίθοι με δύναμη και ομορφιά

Όλοι οι λίθοι και οι κρύσταλλοι έχουν ιδιαίτερες δυνάμεις και είναι, θα λέγαμε, μικρά ενεργειακά κομμάτια της Γης. Η μαγεία των λίθων είναι πραγματική και η βοήθειά τους ουσιαστική, αρκεί φυσικά να τους χρησιμοποιούμε σωστά, να τους αγαπάμε και να τους φροντίζουμε γιατί, μολονότι δεν αναπνέουν και δεν μιλούν, είναι ζωντανά κομμάτια του ενεργειακού υλικού του πλανήτη μας. Λειτουργούν σαν μικροί ενισχυτές των συναισθημάτων μας, των επιθυμιών μας, της ενέργειάς μας. Οι δονήσεις τους, όταν εναρμονίζονται με τις δικές μας, μπορούν να προσελκύσουν ή να αποδιώξουν αυτά που επιθυμούμε και όσα φοβόμαστε αντίστοιχα. Για να βάλουμε, όμως και μία σωστή προοπτική σε όλα αυτά, θα πρέπει πρώτα εμείς να δουλέψουμε σκληρά και πνευματικά προς την κατεύθυνση που θέλουμε, με πραγματικά θετική σκέψη και καθαρή ψυχή. Οι λίθοι δεν είναι μικρά, γυαλιστερά και όμορφα gadgetάκια που απλώς τα φοράμε σε κοσμήματα, τα βάζουμε χαρωπά στο σαλόνι ή στην τσάντα μας κι αυτά παίζουν μόνα τους σε κοσμικό επίπεδο και μας εξασφαλίζουν όσα θέλουμε χωρίς εμείς να σηκώσουμε το δαχτυλάκι μας. Τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν περιμένουμε κάτι τέτοιο, καλύτερα να μην μπούμε στον κόπο και το έξοδο για να τους αποκτήσουμε. Σας θυμίζω ότι κάθε λίθος που αγοράζουμε θα πρέπει πρώτα να καθαριστεί ενεργειακά και στην συνέχεια να "προγραμματιστεί" από εμάς, να φορτιστεί από την ενέργειά μας και να εναρμονιστεί με τις δονήσεις μας. Μόνο τότε μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικούς από τους λίθους που προσελκύουν την αγάπη και τον έρωτα στην ζωή μας.

Τυρκουάζ

Γενικές ιδιότητες & Συμβολισμός: Προστασία, αγάπη, φιλία, θάρρος, τύχη, υλικά αγαθά, θεραπεία

Στον τομέα της αγάπης το τυρκουάζ θα λέγαμε ότι περισσότερο βαθαίνει ένα ήδη υπάρχον συναίσθημα και το βοηθά να ευδοκιμήσει. Χρησιμοποιείται για να εναρμονίσει ένα ζευγάρι, να ενδυναμώσει την αγάπη και την σύμπνοια σε έναν γάμο και να βοηθήσει ώστε οι δύο αυτοί άνθρωποι να υφάνουν μία σταθερή και αδιάσπαστη ενότητα. Οι θρύλοι λένε ότι όταν ξεθωριάσει η πέτρα, τότε έχει ξεθωριάσει και το συναίσθημα που την τροφοδοτούσε με ενέργεια. Επίσης, φοράμε τυρκουάζ όταν θέλουμε να προσελκύσουμε νέους φίλους και να ανανεώσουμε την κοινωνική μας ζωή.
 
Ροζ Τουρμαλίνα

Γενικές ιδιότητες & Συμβολισμός: Η τουρμαλίνα είναι μία πανέμορφη πέτρα που αλλάζει χαρακτηριστικά και ιδιότητες ανάλογα με το χρώμα της. Μια και μιλάμε γι' αυτήν θα σας ενημερώσω επιγραμματικά για τις ιδιότητές της:
Κόκκινη τουρμαλίνα: Δίνει ενέργεια στο σώμα, προστατεύει και ενδυναμώνει το θάρρος και την θέληση. Πράσινη τουρμαλίνα: Ενεργοποιεί την δημιουργικότητα και προσελκύει υλικό πλούτο. Μπλε τουρμαλίνα: Αποσυμπίεση από το καθημερινό στρες και ήρεμο ύπνο. Μαύρη τουρμαλίνα: Μία καθαρά προστατευτική πέτρα, που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται σε κοσμήματα γιατί είναι πολύ εύθραυστη.

Όσον αφορά την ροζ τουρμαλίνα, οι δονήσεις της τραβούν τον έρωτα και την αγάπη. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι όταν εδώ μιλάμε για έρωτα, εννοούμε περισσότερο το τρυφερό και όμορφο συναίσθημα, παρά το πάθος και την ένταση. Όταν φοράμε ροζ τουρμαλίνα η πέτρα αναδεικνύει τα θετικά χαρακτηριστικά μας με αποτέλεσμα να κερδίζουμε περισσότερο την συμπάθεια. Για τον λόγο αυτό κατά τους προηγούμενους αιώνες φοριόταν συχνότατα από πρέσβεις, απεσταλμένους και γενικότερα πρόσωπα που είχαν επιφορτιστεί να προωθήσουν έναν συγκεκριμένο σκοπό.
 
Ζαφείρι

Γενικές ιδιότητες & Συμβολισμός: Αγάπη, ηρεμία, διαλογισμός, ψυχισμός, προστατευτική ενέργεια, ισχύς, θεραπεία

Το ζαφείρι είναι ουσιαστικά η πέτρα - φύλακας της αγάπης. Ενδυναμώνει την πίστη μεταξύ των συντρόφων και συντονίζει την συναισθηματική ένταση μεταξύ τους. Στην αρχαιότητα φορούσαν το ζαφείρι για να διώξουν τον φθόνο, για να προωθήσουν και να διευκολύνουν τις κοινωνικές επαφές, αλλά και για να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς τους.


Moonstone

Γενικές ιδιότητες & Συμβολισμός: Αγάπη, μαντική ικανότητα, ψυχικά χαρίσματα, προστασία, νεότητα, η Σελήνη σε κάθε φάση της, ηρεμία, γαλήνη, γαλήνιος ύπνος

Η αγαπημένη μου πέτρα και ίσως η σημαντικότερη πέτρα για την αγάπη. Λειτουργεί παράλληλα με τις φάσεις της Σελήνης και αντλεί από αυτήν τις ιδιαίτερες δυνάμεις της. Η moonstone είναι πραγματικά μαγνήτης της αγάπης και αν την φοράτε ή την έχετε πάντα μαζί σας, θα προσελκύσετε την χαρά της αγάπης στην ζωή σας. Επίσης ο λίθος αυτός βοηθάει στην επίλυση διαφορών ανάμεσα στα ζευγάρια και ενδυναμώνει την γαλήνη και την ερωτική αρμονία. Αν έχετε καυγαδίσει άσχημα με τον σύντροφό σας και η κατάσταση μεταξύ σας είναι κρίσιμη, κρατήστε μία moonstone στο χέρι σας φορτίζοντας την με αγάπη, συγχώρεση, συγγνώμη και με δονήσεις αληθινής αγάπης. Δωρείστε την στο ταίρι σας και οι διαφορές θα λυθούν.
Μία άλλη πολύ σημαντική επίδραση της πέτρας αυτής είναι να ξεκλειδώνει το υποσυνείδητο και να ενδυναμώνει απίστευτα την μαντική ικανότητα, τις ενοράσεις και τις διαισθήσεις μας. Αυτό μπορώ να σας το διαβεβαιώσω επειδή το μοναδικό μενταγιόν που ποτέ δεν βγάζω όταν διαβάζω την Ταρώ είναι αυτό με την moonstone και με βοηθάει κάθε φορά.

 
Νεφρίτης

Γενικές ιδιότητες & Συμβολισμός: Αγάπη, θεραπεία, προστασία, οικονομική άνθηση, σοφία, κηπουρική

Ο νεφρίτης ήταν και είναι ιερή πέτρα για τους Κινέζους. Την χρησιμοποιούν σε κοσμήματα αλλά το κυριότερο σμιλεύουν σε αυτή τις Θεότητές τους. Από την αρχαιότητα θεωρούσαν το νεφρίτη ώς λίθο που προσελκύει την αγάπη. Στην Κίνα φορούσαν μικρές πεταλούδες από νεφρίτη για να φέρουν την αληθινή αγάπη ή δώριζαν κοσμήματα με νεφρίτη προκειμένου να κερδίσουν την αγάπη κάποιου προσώπου. Στην Κίνα επίσης ο νεφρίτης είναι η επίσημη πέτρα ενός αρραβώνα καθώς και το γαμήλιο δώρο ενός συζύγου προς την γυναίκα του, ακριβώς πριν τον γάμο.

Αμέθυστος

Γενικές ιδιότητες & Συμβολισμός: Όνειρα, πάταξη κακών συνηθειών και καταχρήσεων, αγάπη, θεραπεία, ψυχικές δυνάμεις, γαλήνιος ύπνος, ευτυχία

Ο αμέθυστος είναι η πέτρα που πάντοτε φορούσε ο άντρας για να προσελκύσει την σωστή γυναίκα στην ζωή του, γι' αυτό και τον συναντούσαμε συνέχεια σε αντρικά κοσμήματα ή αξεσουάρ. Μολονότι κάποτε συμβόλιζε επίσης την εγκράτεια και την αγνότητα, τώρα πλέον προστατεύει και ενδυναμώνει την υγιή και μονογαμική σχέση ενός ζευγαριού. 

  


   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου