Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Λίθοι και Κρύσταλλοι: Προστασία

Όπως σας υποσχέθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση, θα μιλήσουμε λίγο για τις προστατευτικές πέτρες και τις ιδιότητές τους. Στην πραγματικότητα ο λεπτομερής κατάλογος είναι εξαιρετικά μακρύς και θα τραβούσατε τα μαλλιά σας με απόγνωση αν παρέθετα εδώ κάθε έναν ξεχωριστά. Αυτό σκοπεύω να το κάνω στην δευτερεύουσα σελίδα Λίθοι & Κρύσταλλοι, όπου θα μπορεί να αναζητήσει κάποιος αυτό που χρειάζεται. Τις προστατευτικές πέτρες μπορούμε να τις έχουμε δίπλα μας όταν διαλογιζόμαστε ή στο χέρι μας όταν κάνουμε εικόνα την πρόθεσή μας στις ενεργειακές πρακτικές ώστε να μεγενθύνουμε την ισχύ της ενέργειάς μας. Μπορούμε επίσης να τις κρεμάσουμε επάνω από την εξώπορτα του σπιτιού μας ή στο παράθυρό μας για να λειτουργούν προστατευτικά στα "ανοίγματα" του σπιτιού. Τέλος, μπορούμε να βάλουμε έναν τέτοιο λίθο στην τσάντα μας ή στην τσέπη μας ώστε να μας ακολουθεί η προστατευτική του ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας όπου κι αν είμαστε και φυσικά στο κομοδίνο μας όταν κοιμόμαστε για να έχουμε ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Πέρα από τις ιδιαίτερες ιδιότητες κάθε πέτρας, ως γενικό κανόνα μπορούμε να έχουμε κατά νου ότι όλες οι μαύρες και σκούρες πέτρες είναι προστατευτικές λόγω της ικανότητάς τους να αντανακλούν την αρνητική ενέργεια.

Αχάτης

Γενικές ιδιότητες & συμβολισμός: Κουράγιο, δύναμη, μακροζωΐα, αγάπη, ίαση, προστασία

Οι παλαιότεροι συνήθιζαν να χαρίζουν μικρά κοσμήματα με αχάτη στα παιδιά για να τα προστατεύουν από ατυχήματα. Ο αχάτης προστατεύει τα παιδιά από το να πέφτουν και τους ενηλικές από το να σκοντάφτουν διαρκώς. Επίσης χρησιμοποιούνταν εκτενώς σε φυλακτά εναντίον του Κακού με την μεταφυσική έννοια και κατά της μαύρης μαγείας. Ο αχάτης συναντάται σε πολλά χρώματα ή διακρίνεται από ραβδώσεις και σχηματισμούς στην επιφάνειά του. Κάθε τύπος αχάτη έχει διαφορετικές ιδιότητες και εφαρμογές. Σας παραθέτω τα προστατευτικά είδη αχάτη: Μαύρος αχάτης (η κατεξοχήν προστατευτική μορφή του αχάτη), μαυρόασπρος αχάτης (προστατεύει από σωματικούς κινδύνους), καφέ αχάτης (προστατεύει από το κακό μάτι και την αρνητική ενέργεια).
 
Κεχριμπάρι

Γενικές ιδιότητες & συμβολισμός: Θεραπεία, καλοτυχία, ομορφιά, αγάπη δύναμη, προστασία.

Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό λίθο. Είναι πανίσχυρο φυλαχτό εναντίον της βλαπτικής μαγείας και επίσης προστατεύει αποτελεσματικά την υγεία των παιδιών. Βάζοντας ένα κεχριμπάρι στο παιδικό δωμάτιο (εννοείται εκεί που το μωρό ή το μικρό παιδί δεν θα μπορεί να το φτάσει) προστατεύουμε το παιδί από ασθένειες και από κάθε αρνητική ενέργεια. Φορώντας κεχριμπαρένιες χάντρες διατηρούμε την αύρα μας καθαρή και δυνατή.

9 χάντρες κεχριμπαριού:Ένας κύκλος προστασίας
Όταν νιώθετε καταβεβλημένοι και αισθάνεστε ότι έχετε συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια ανάψτε ένα λευκό κερί και καθίστε στο πάτωμα. Τοποθετήστε γύρω σας σε κύκλο τις κεχριμπαρένιες χάντρες. Χαλαρώστε, συγκεντρωθείτε και ανανεώστε το ενεργειακό σας πεδίο, την αύρα σας. Επαναλάβετε την μικρή αυτή διαδικασία για όσες μέρες νιώθετε ότι το έχετε ανάγκη.

Γρανάτης

Γενικές ιδιότητες & συμβολισμός: Δύναμη, θεραπεία, προστασία.

Φορέστε έναν γρανάτη όταν πρόκειται να κάνετε κάποια μεγάλη και κουραστική προσπάθεια (αθλητικές δραστηριότητες, εντατική μελέτη ή ισχυρές πνευματικές εργασίες). Δυναμώνει την αύρα μας και μας προστατεύει από κάθε κακό αλλά και από τις εκφάνσεις του Κακού σε πνευματικό επίπεδο. Στην πραγματικότητα, αν τον "φορτίσουμε" σωστά, δημιουργεί μία ασπίδα τόσο θετικών δονήσεων γύρω μας, που απωθεί άμεσα και αποτελεσματικά κάθε τί αρνητικό μόλις μας πλησιάσει. Μας προστατεύει επίσης από εγκληματικές ενέργειες που στρέφονται εναντίον μας (κρεμάστε για παράδειγμα έναν "φορτισμένο" γρανάτη από το εσωτερικό πόμολο της εξώπορτάς σας και θα σας προστατεύει απέναντι σε διαρρήξεις ή οποιαδήποτε άλλη παραβίαση του σπιτιού σας).

Ίασπις

Γενικές ιδιότητες & συμβολισμός: Δύναμη, θεραπεία, προστασία, ομορφιά.

Προστατευτική πέτρα τόσο για τους κινδύνους του σώματος όσο και του πνεύματος. Ένας ίασπις στο χέρι μιας ετοιμόγεννης την βοηθάει να έχει έναν σχετικά ανώδυνο τοκετό και προστατεύει την ίδια και το μωρό της. Επίσης, ο ίασπις χρησιμοποιείται στην προστατευτική μαγεία γιατί στέλνει κάθε τί αρνητικό πίσω σε αυτόν που το προκάλεσε. 

Τέλος όπως με κάθε λίθο που αποκτάτε, έτσι και με τις πέτρες προστασίας, θα πρέπει να τις "καθαρίσετε" ενεργειακά και να τις "φορτίσετε" ανάλογα με την πρόθεσή σας. Δείτε εδώ για τον καθαρισμό και εδώ για την φόρτιση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου