Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η μαγεία των κεριών: Προστασία και άμυνα

Η πιο σημαντική και ενδεδειγμένη μαγική πρακτική είναι η προστασία. Προστασία από φυσικούς κινδύνους, από την βία, την ασθένεια, τον πόνο. Ταυτόχρονα όμως προστασία από την ψυχική οδύνη, την απόγνωση, την αρνητική ενέργεια που κάποιος ηθελημένα ή αθέλητα μας στέλνει. Στην δική μας καθημερινή πραγματικότητα, το να πιστεύει κάποιος στην δύναμη αυτής της αρνητικής ενέργειας θεωρείται τρέλα, ηλιθιότητα, ή ακόμη χειρότερα έλλειψη μόρφωσης και ένδειξη χαμηλού επιπέδου. Κι όμως, πιστεύω ότι ακριβώς αυτή η κατακραυγή και αυτός ο αφορισμός είναι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο "κακό" να δρα ανενόχλητο και απόλυτα ελεύθερο. Οτιδήποτε δεν αποδέχεσαι, δεν πιστεύεις, μπορεί να σε βλάψει. Απλώς εσύ δεν μπορείς να το πολεμίσεις και να το νικήσεις. Το μάτι για το οποίο μιλούσαν οι γιαγιάδες μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά συσσώρευση αυτής της αρνητικής ενέργειας που τελικά μας αρρωσταίνει. Τα μάγια και τα δεσίματα, τα περιέργα σακουλάκια και αντικείμενα που έβρισκαν στα σπίτια ή στα πράγματά τους οι παλιές και μιλούσαν γι' αυτά με φόβο στην φωνή τους είναι επίσης όργανα, υλικές προβολές της ίδιας αρνητικής ενέργειας που κάποιος έστρεψε με δόλο εναντίον κάποιου άλλου. Το θέμα είναι τί μπορούμε εμείς να κάνουμε για να προστατευθούμε.


 
Μάτι (συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια) 
Πιστεύω απόλυτα στο λεγόμενο "ξεμάτιασμα" με τον τρόπο που το έκανε η γιαγιά μου, που το κάνει η μητέρα μου και που τελικά πέρασε σε μένα. Γίνεται με ένα αναμμένο καντηλάκι και ένα φλυτζανάκι με νερό. Ωστόσο, επειδή η προσευχή για το ξεμάτιασμα δεν μπορεί απλώς να γραφτεί εδώ ή να ειπωθεί οποιαδήποτε στιγμή, δεν είναι δυνατόν να την μεταφέρω. Απλώς σας συστήνω ότι όταν χρειαστείτε ξεμάτιασμα και υπάρχει κάποιος που μπορεί να σας ξεματιάσει, κάντε το. Υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από πάνω σας, που μπορείτε να τον εφαρμόσετε όποτε το χρειάζεστε και είναι ο παρακάτω.

Εξουδετέρωση της αρνητικής ενέργειας:

Παίρνετε ένα μικρό μπωλ και του βάζετε λίγο νερό. Ανάβετε ένα ρεσώ (τα μικρά κεριά είναι τα καλύτερα γι' αυτό, γιατί πρέπει να καούν τελείως). Έχετε δίπλα σας λίγο λάδι και λίγο βασιλικό, φρέσκο (ή και αποξηραμένο από το ντουλάπι των μπαχαρικών). Αν μάλιστα έχετε ήδη στην κατοχή σας κάποιον προστατευτικό λίθο θα ήταν ιδανικό να τον έχετε και αυτόν δίπλα σας, γιατί θα βοηθήσει στο να καθαρίσει την αύρα σας και την ενέργειά σας. Συγκεντρώνεστε και χαλαρώνετε (δεν θα περιγράψω ξανά την διαδικασία, γιατί θα γίνει κουραστικό. Αν θέλετε να δείτε πώς μπορεί να γίνει δείτε εδώ ). Μόλις νιώσετε ότι έχετε συγκεντρωθεί και χαλαρώσει, τότε παίρνετε λίγο από τον βασιλικό και τον ρίχνετε απαλά επάνω στο κερί. Για να διώξετε την αρνητική ενέργεια μπορείτε ή να πείτε το Πάτερ Ημών όσες φορές νιώθετε ότι χρειάζεται (το Πάτερ Ημών είναι μία πραγματικά πανίσχυρη προστατευτική προσευχή), ή αν το προτιμάτε, να πείτε δυνατά κάποια δικά σας λόγια δύναμης που θα ζητούν με αποφασιστικότητα να φύγει η αρνητική ενέργεια. Αν προτιμήσετε τον δεύτερο τρόπο, καλό θα ήταν να έχετε προετοιμάσει ή σημειώσει τα λόγια που σας αντιπροσωπεύουν, ώστε να μπορείτε να τα επαναλάβετε με ακρίβεια. Η ακριβής επανάληψη είναι σημαντική, γιατί ενδυναμώνει την πρόθεσή μας και την κάνει αποτελεσματική. Στο σημείο αυτό, λέγοντας την προσευχή ή τα δικά σας λόγια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αρχίσετε να χασμουριέστε ακατάπαυστα και τα μάτια σας θα δακρύζουν έντονα και θα τρέχουν. Αν είχατε ήδη πονοκέφαλο, τώρα θα γίνει εντονότερος και οξύτερος για λίγο. Επίσης, μπορεί να νιώσετε μία πίεση στο σημείο ανάμεσα στα μάτια σας, ακριβώς επάνω από την γέφυρα της μύτης. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα και αποτελούν ενδείξεις ότι έχετε αρχίσει να αποδιώχνετε την αρνητική ενέργεια. Λέγοντας την προσευχή σας, παίρνεται το λάδι και ρίχνετε μερικές σταγόνες μέσα στο νερό στο μπωλ. Αν το λάδι διαλυθεί εντελώς ή ενωθεί αμέσως σε μία μεγάλη κηλίδα, τότε είχατε όντως δεχτεί αρνητική ενέργεια και την διώχνετε μέσα από την διάλυση του λαδιού. Αν το λάδι απλωθεί σκόρπια, όπως γίνεται όταν ρίχνουμε λάδι σε νερό καθημερινά, τότε δεν υπήρχε ιδιαίτερη συσσώρευση αρνητικής ενέργειας. Ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση όμως, συνεχίζουμε την προσευχή και την διαδικασία γιατί έτσι κι αλλιώς είναι για μας ένα μέσο προστασίας έστω και προληπτικής. Μόλις νιώσουμε ότι η αρνητική ενέργεια έφυγε από πάνω μας, βουτάμε το δάχτυλό μας σε τρία διαφορετικά σημεία του μπωλ και φέρνουμε το δάχτυλο στα χείλη μας. Στην συνέχεια ευχαριστούμε τον πνευματικό κόσμο για την βοήθεια του και βγάζουμε το κερί από το μπωλ χωρίς να το σβήσουμε. Αδειάζουμε το νερό με το λάδι σε μία γλάστρα ή στο χώμα και ποτέ στον νεροχύτη. Η αρνητική ενέργεια πρέπει να γειωθεί και όχι να ανακυκλώνεται. Αφήνουμε το κερί αναμμένο μέχρι να καεί τελείως. Αν χρειαστεί να φύγουμε σβήνουμε το κερί με τα δάχτυλά μας ή έναν κηροσβέστη και το πετάμε στα σκουπίδια έξω από το σπίτι μας ή το θάβουμε στο χώμα.

Μάγια, δεσίματα και περίεργα ευρήματα:

Σε περίπτωση που βρούμε έξω ή γύρω ή μέσα στο σπίτι μας κάτι περίεργο και ξένο όπως, μάζα από νύχια, τρίχες, καρφίτσες και καρφιά (ειδικά σκουριασμένα καρφιά), σακουλάκια ή φυλαχτά που δεν τα γνωρίζουμε, μικρά ομοιώματα, συσσωρευμένο και σκούρο χώμα εκεί που δεν υπήρχε ή σκισμένες φωτογραφίες δικές μας ή των αγαπημένων μας που φυσικά δεν σκίσαμε εμείς, τότε προσέχουμε. Δεν ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε ή πόσο δυνατό είναι. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα πετάξουμε ή να τα αγνοήσουμε ως κάτι αστείο που δεν μπορεί να μας κάνει κακό. Το καλύτερο είναι να πάμε αμέσως στην εκκλησία μας και να μιλήσουμε γι' αυτό. Φροντίζουμε να κάνουμε έναν αγιασμό και ζητάμε από τον παπά να διαβάσει προσευχές που αφορούν τα μάγια. Η Εκκλησία αναγνωρίζει την μαύρη μαγεία και έχει τελετουργικά για να την αντιμετωπίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι το να τα πας στην εκκλησία είναι το καλύτερο, γιατί αν απευθυνθείς σε κάποιον που δεν ξέρεις, ο οποίος ισχυρίζεται ότι λύνει μάγια με το αζημίωτο, μπορεί να κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Επίσης δεν συνιστώ να ενεργήσεις από μόνος σου λειτουργώντας ενεργειακά, παρά μόνο αν είσαι αρκετά έμπειρος και ξέρεις απόλυτα τί πρέπει να κάνεις. Σε περιπτώσεις σαν κι αυτές δεν χωράνε πειραματισμοί.
Στην επόμενη καταχώρηση θα σας μιλήσω για την ασπίδα που μπορείτε να υψώσετε για να προστατεύσετε το σπίτι σας, τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Σας εύχομαι μία υπέροχη μέρα μακριά από κάθε τί κακό. 

1 σχόλιο: