Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η μαγεία της αγάπης: Κερί και δενδρολίβανο


 Μελετώντας λίγο τις αναρτήσεις για τις οποίες δείξατε περισσότερο ενδιαφέρον, διαπίστωσα ότι το θέμα της αγάπης και το πώς μπορούμε να την προσελκύσουμε στην ζωή μας, είναι στις κορυφαίες θέσεις.

 Μιας και σήμερα είναι Παρασκευή, σκέφτηκα να σας πω δυο λόγια ακόμα για την μαγεία της αγάπης και για μία ενεργειακή εργασία που θα την φέρει στην ζωή σας. Η πηγή μου για την συγκεκριμένη πρακτική είναι δύο πολύ αγαπημένα μου βιβλία, το Earth, Air, Fire and Water και το Magical Household του Scott Cunningham.


Αναφέρομαι στην Παρασκευή συγκεκριμένα, γιατί είναι και θεωρείται η πιο κατάλληλη ημέρα για μαγικές διεργασίες που αφορούν την αγάπη σε όλες της τις μορφές. Είναι η ημέρα που ενδυναμώνει αποτελεσματικά κάθε ενεργειακή ενασχόληση η οποία έχει να κάνει με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Σαφώς, όπως ήδη έχω τονίσει επανειλημμένα σε αυτό το ιστολόγιο, οτιδήποτε σας προτείνω δεν είναι παρεμβατική πρακτική, "δέσιμο" ή ξόρκι με την έννοια της χειραγώγησης κάποιου προσώπου, γιατί πολύ απλά είμαι εναντίον αυτών των ενεργειών τόσο από ηθικής όσο και από μεταφυσικής απόψεως.

Προσελκύστε την αγάπη στην ζωή σας


Ας δούμε λοιπόν τί θα χρειαστούμε:

  • Ένα ροζ κερί (αν είναι δύσκολο να βρούμε ροζ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο)
  • Αρωματικό στικ χώρου με άρωμα γιασεμί (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε βάζοντας αληθινά άνθη γιασεμιού σε ένα βάζο δίπλα μας)
  • Δενδρολίβανο (αυτό που μπορούμε να βρούμε και στο super market)
  • Χρόνο και σοβαρότητα: Την συγκεκριμένη διεργασία την κάνουμε για τρεις συνεχόμενες Παρασκευές. Αν αυτό δεν το τηρήσουμε, δεν θα οδηγήσει κάπου.

Πριν ξεκινήσουμε καθαρίζουμε το κερί μας, με τον τρόπο που ήδη έχω αναφέρει. Με ένα βαμβάκι που έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο, περνάμε απαλά την επιφάνεια του κεριού για να το καθαρίσουμε ενεργειακά. Όπως πάντα, φροντίζουμε να έχουμε ησυχία και ηρεμία, ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε. Χαμηλώνουμε τον φωτισμό για να μπορούμε να συγκεντρωθούμε καλύτερα, βάζουμε αν θέλουμε μουσική που μας χαλαρώνει και ξεκινάμε.

Ανάβουμε το κερί μας και παίρνουμε βαθιές αναπνοές χαλαρώνοντας το σώμα μας. Κάνοντας διαλογισμό, σκοπός μας δεν είναι να αδειάσουμε το μυαλό μας από σκέψεις, γιατί κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο και η προσπάθεια πιστεύω ότι μας αγχώνει και δεν μας αφήνει να συγκεντρωθούμε. Αυτό που για μένα δουλεύει καλύτερα, είναι να αφήνω τις σκέψεις να διατρέχουν το μυαλό μου, χωρίς να τις επεξεργάζομαι, χωρίς να κρατιέμαι από αυτές. Χαλαρώνουμε λοιπόν ένα ένα τα μέλη του σώματός μας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον αυχένα και τους ώμους που δέχονται και το μεγαλύτερο σφίξιμο λόγω του άγχους της καθημερινότητας. Μέσα από αυτή την διαδικασία χαλαρώνουμε ταυτόχρονα και το μυαλό μας. Φροντίζουμε να αναπνέουμε βαθιά, από το διάφραγμά μας, αλλά με έναν φυσιολογικό ρυθμό, διαφορετικά θα λαχανιάσουμε και θα ζαλιστούμε.

Όταν νιώσουμε αρκετά χαλαροί και συγκεντρωμένοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε με το πιο βασικό κομμάτι της μαγικής διεργασίας, που είναι η δύναμη της σκέψης, η οπτικοποίηση. Εφόσον σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε την αγάπη στην ζωή μας, το κατάλληλο πρόσωπο, δηλαδή, για εμάς, αυτά που σκεφτόμαστε δεν επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά στα στοιχεία που ζητάμε σε έναν άνθρωπο. Κάνουμε λοιπόν εικόνα κατ' αρχήν τον εαυτό μας ευτυχισμένο, αγαπημένο, χαμογελαστό. Νιώθουμε όσο μπορούμε την ομορφιά και την χαρά του να είμαστε μαζί με αυτόν / αυτήν που μας αγαπάει, που προορίζεται για εμάς. Ανάβουμε το αρωματικό στικ που συμβολίζει τον αέρα, την ταχύτητα, την μετάδοση, την κίνηση. Φυσάμε απαλά τον καπνό, στέλνοντας μαζί του την πρόθεσή μας να βρούμε σύντομα το πρόσωπο που προορίζεται για εμάς.


Παίρνουμε στα χέρια μας λίγο δεντρολίβανο και το ρίχνουμε απαλά επάνω στο κερί λέγοντας:

Με καθαρή ψυχή και θετική σκέψη,
ζητάω αυτά που έχω ανάγκη,
να ανοίξει ο δρόμος η αγάπη να έρθει,
αυτός που μ' αναζητά και με περιμένει,
αυτός που ορίζεται, μοίρα γραμμένη
στέλνω το μήνυμα μ' αυτή τη φλόγα,
Εσύ που μ' ακούς δώσε μου Δύναμη
στείλε στο Σύμπαν την φωνή μου
αυτός να με βρει, να μην χάσει χρόνο
το μονοπάτι είναι ανοιχτό, είναι εδώ, είναι το τώρα.
Aυτά που ζητώ δεν βλάπτουν κανέναν,
η ελεύθερη βούληση είναι πέρα και πάνω απ' όλα,
το στέλνω στον άνεμο και δεν κοιτώ ποτέ πίσω.

Σημείωση:Τα λόγια που παραθέτω είναι δικά μου, είναι αυτά που χρησιμοποιώ εγώ, γιατί με εκφράζουν. Η μαγεία όμως βρίσκεται μέσα μας και μπορείτε αν θέλετε να γράψετε τα δικά σας λόγια δύναμης. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τί ζητάτε. Θα πρέπει αυτό που ζητάτε να είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Επίσης, πρέπει πάντα να δηλώνετε ότι μπαίνετε σε αυτό με καθαρή ψυχή και θετική σκέψη, όπως επίσης πρέπει να δηλώνετε στο τέλος ότι με αυτό δεν βλάπτετε κανέναν και ότι η ελεύθερη βούληση είναι πέρα και πάνω απ' όλα.

Επαναλαμβάνετε τα λόγια αυτά όσες φορές νιώθετε ότι πρέπει. Προσωπικά, όταν απευθύνω τα λόγια μου, τα επαναλαμβάνω επτά φορές, γιατί για μένα το επτά έχει την δική του δύναμη. Όσο μιλάτε στο Σύμπαν, έχετε πάντοτε στο μυαλό σας την εικόνα σας αφού έχετε βρει την αγάπη. Νιώθετε όσο πιο κοντά μπορείτε να νιώσετε σε αυτό το συναίσθημα. Να θυμάστε πάντα ότι η σκέψη είναι η δύναμη, η εικόνα του μυαλού, τα θέλω μας. Αν όλα αυτά εκφραστούν δυνατά και καθαρά, θέτουν σε κίνηση έναν πανίσχυρο μηχανισμό που οδηγεί σε αυτό που ζητάμε. Το Σύμπαν μας ακούει.

Μόλις νιώσουμε ότι στείλαμε την πρόθεσή μας αρκετά δυνατά και αρκετά καθαρά, χαλαρώνουμε και πάλι. Δεν ξεχνάμε ποτέ να ευχαριστήσουμε τον πνευματικό κόσμο για την συμπαράσταση και την βοήθειά του στην αναζήτησή μας και σε ότι ζητάμε. Στην συνέχεια αφήνουμε το κερί να κάψει για λίγο και όταν το σβήσουμε δεν το φυσάμε. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας ή ένα κηροσβέστη. Επίσης, το συγκεκριμένο κερί δεν το ανάβουμε για κανέναν άλλο λόγο. Το χρησιμοποιούμε μόνο για το συγκεκριμένο τυπικό, το οποίο θα το επαναλάβουμε για ακόμα δύο Παρασκευές. Την τελευταία Παρασκευή, ή το αφήνουμε να καεί, να λιώσει δηλαδή όλο, ή το σβήνουμε όταν τελειώσουμε και το θάβουμε σε μία γλάστρα ή στον κήπο μας.

Σημαντικό! Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των τριών εβδομάδων, αλλά και μετά από κάθε φορά, δεν μιλάμε ποτέ γι' αυτό που ζητήσαμε. Όταν μάλιστα το ολοκληρώσουμε, το ξεχνάμε εντελώς. Το αφήσαμε στον ανέμο και στα χέρια του Σύμπαντος. Πρέπει να γυρίσουμε το κεφάλι μας μπροστά και να προχωρήσουμε.

Αυτά είχα να μοιραστώ μαζί σας για μία Παρασκευή γεμάτη πνευματικότητα και αγάπη. Αν το φεγγάρι είναι στην χάση του μην φοβηθείτε. Το συγκεκριμένο τυπικό είναι ξεκάθαρο και έχει δύναμη σε κάθε φάση του φεγγαριού. Απλώς είναι ίσως καλύτερο να ξεκινάει όταν το φεγγάρι είναι στο γέμισμά του.

Σας αφήνω με ένα ακόμη αγαπημένο μου τραγούδι και σας στέλνω σκέψεις γεμάτες Φως...


   
  

1 σχόλιο: