Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η δύναμη της Σελήνης στην ενεργειακή ενασχόληση


Σε όσους από εμάς ασχολούνται με την Wicca είναι γνωστός ο ρόλος της Σελήνης σε οποιαδήποτε ενεργειακή διεργασία. Ωστόσο, αυτό το ιστολόγιο δεν δημιουργήθηκε τόσο για τους wiccans, αλλά για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, προκειμένου να βοηθηθούν από γνώσεις και αλήθειες προ πολλού ξεχασμένες και να βάλουν, αν το θέλουν, λίγη από την θετική μαγεία στην ζωή τους. Θα αναφερθώ λοιπόν γενικά στον ρόλο των φάσεων της Σελήνης και στην επιρροή αλλά και την δύναμη που έχουν επάνω στις ενεργειακές εργασίες. Όσα θα αναφέρω παρακάτω αφορούν όλες τις ενεργειακές εργασίες χωρίς καμία εξαίρεση. Στο blog, στα δεξιά σας, υπάρχει ημερολόγιο των φάσεων της Σελήνης, σε περίπτωση που θα το χρειαστείτε. Για όσους δεν μιλούν αγγλικά, Waxing moon είναι το γέμισμα του φεγγαριού, Waning moon είναι η χάση του, Full moon η πανσέληνος και New moon η νέα σελήνη.Γέμισμα της Σελήνης (από την εμφάνισή της μέχρι την Πανσέληνο)


Όταν το φεγγάρι γεμίζει είναι η ιδανική στιγμή για ενεργειακές εργασίες που αφορούν νέα ξεκινήματα, ενίσχυση και διατήρηση της καλής υγείας, την θεραπεία, την γονιμότητα, την ομορφιά και την ψυχική αφύπνηση, την ενίσχυση των ψυχικών δυνάμεων. Γενικότερα θα λέγαμε ότι ασχολούμαστε με όποιες θετικές επιρροές ή καταστάσεις επιθυμούμε να προσελκύσουμε στην ζωή μας.
Πανσέληνος


Μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για οποιαδήποτε ενεργειακή εργασία λόγω της κορύφωσης της ενέργειας του φεγγαριού, θα λέγαμε μάλιστα ότι λειτουργεί σαν ενεργειακός μεγεθυντικός φακός. Κατά την πανσέληνο ασχολούμαστε πιο αποτελεσματικά με όλα τα ζητήματα που ανέφερα στην γέμιση του φεγγαριού, ενώ ευνοούνται επίσης θέματα που αφορούν τα οικονομικά και τα ταξίδια. Είναι ακόμη η ιδανική στιγμή για ενεργειακή δουλειά που αφορά την αγάπη, την προστασία και τον εξαγνισμό. Δείτε επίσης την ανάρτηση "Πανσέληνος: Το αποκορύφωμα της ενέργειας.." όπου θα βρείτε και την σημαντικότερη ενεργειακή εργασία, που είναι το να ευχαριστούμε για όλα όσα έχουμε στην ζωή μας.
Χάση του φεγγαριού (από την επόμενη της πανσελήνου μέχρι και την νέα σελήνη)

Είναι η ώρα που μπορούμε να διώξουμε, να εξαφανίσουμε, να εξοστρακίσουμε τα αρνητικά στοιχεία και συναισθήματα από την ζωή μας. Μπορούμε να διώξουμε τις εξαρτήσεις, την αρρώστια, τις κακές συνήθειες και να απελευθερωθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, η ζήλεια και η μνησικακία. Γενικότερα είναι η απομάκρυνση κάθε τι παλιού και αρνητικού, προκειμένου να παραχωρήσει την θέση του σε κάτι νέο και θετικό.Νέα Σελήνη


Η νέα σελήνη είναι η περίοδος που το φεγγάρι δεν είναι ορατό στον νυχτερινό ουρανό. Μολονότι, αυτό διαρκεί κάποιες μέρες, στην πραγματικότητα η νέα σελήνη κρατάει μόνο μία στιγμή. Ενεργειακά θα λέγαμε ότι βρίσκεται στον αντίποδα της πανσελήνου. Είναι η περίοδος που η ενέργεια μεγενθύνεται για να εργαστούμε όπως και στην χάση του φεγγαριού, διώχνοντας μακριά τα αρνητικά στοιχεία της ζωής μας. Είναι όμως παράλληλα και η ιδανική στιγμή για ενδοσκόπηση, για σχεδιασμό στρατηγικών κινήσεων, για τελικές επιλογές και για απόρριψη στοιχείων που πλέον δεν μας εκφράζουν. Η νέα σελήνη δρα ευεργετικά σε περίπτωση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πόνο για την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Μας δίνει δύναμη για να κλείσουμε έναν κύκλο πριν προχωρήσουμε σε ένα νέο ξεκίνημα.


Χρήσιμες παρατηρήσεις μέσα από την πρακτική εξάσκηση

Το γεγονός ότι κάθε μία από τις φάσεις της Σελήνης ευνοεί κάποιους συγκεκριμένους τομείς και προθέσεις, δεν σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να μας περιορίσει. Δεν εργαζόμαστε ανάλογα μόνο με την Σελήνη, αλλά ανάλογα και με την ανάγκη που πρέπει να καλύψουμε ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, αν επείγει να εργαστούμε ενεργειακά ώστε να βοηθήσουμε στην θεραπεία κάποιου, τότε κοιτάζουμε πρώτα την φάση του φεγγαριού. Σε περίπτωση που είναι στην γέμιση ή στην πανσέληνο, τότε ζητάμε θεραπεία και καλή υγεία, ενώ σε περίπτωση που είναι στην χάση ή στην νέα σελήνη, ζητάμε να εξαλειφθεί η ασθένεια. Είναι καθαρά θέμα οπτικής των πραγμάτων και τρόπος έκφρασης της επιθυμίας μας, ακριβώς γιατί κάθε ενεργειακή εργασία δεν είναι τίποτε άλλο από σαφής, ξεκάθαρη και στοχευμένη πρόθεση με σκοπό την επιθυμητή αλλαγή.
2 σχόλια:

 1. mmmm... ενδιαφέρον αυτό με τη γέμιση και τη γονιμότητα...γιατί τώρα τελευταία αναρωτιέμαι.."εγώ πότε θα γίνω μάνα????" καλή εβδομάδα φιλενάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Η πρόθεσή μας για να μοιραστούμε τις δημιουργίες μας, τις σκέψεις και τις απόψεις μας με ανθρώπους που θα ήθελαν να αλληλεπιδράσουν μαζί μας, μας οδήγησε στο μικρο μας blog με την ευχή για καλή αρχή και οράμα για ένα καλύτερο αύριο. Το e-mail μας: dimiourgia.epikinoniablogspot@yahoo.gr

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Θεσσαλονίκη, Greece
  Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε, για να μοιραστούμε τις δημιουργικές μας σκέψεις και ιδέες.

  IΣΤΟΛΌΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΏ
  • agioritikesmnimes
  • anatoliblog.blogspot.gr/
  • angelisandtheistanbul
  • dromologia-kavalas-thasou.blogspot
  • enikos
  • everydaymagic-gilla.blogspot.gr
  • katimagiko
  • liveradionet
  • meteo
  • neopolitis.blogspot.gr
  • nerokota.com
  • perpatoperpatomestinpoli.blogspot.gr
  • raverly
  • reportaznet
  • sentragoal
  • sportaction
  • tixamperiaapothnpolh.blogspot.com
  • xeirotexnima


  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 17 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2012
  Καλοκαιρινά δρόμενα

  Παύλος ο καλός ο μαθητής…..
  Καλό Σαββατοκύριακο

  ΑπάντησηΔιαγραφή