Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ενεργειακός καθαρισμός των λίθων

Όταν αποκτήσετε έναν λίθο, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να τον "καθαρίσετε" από τις ενέργειες του περιβάλλοντος που βρισκόταν πριν φτάσει σε εσάς. Ο καθαρισμός του λίθου είναι απαραίτητος και απαιτείται να γίνει πριν τον χρησιμοποιήσετε, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε σωστά με τις δικές σας δονήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα σας μεταφέρει όποιες ενέργειες είχε δεχτεί από άλλους που τον άγγιξαν στο παρελθόν. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι καθαρισμού που μπορείτε να ακολουθήσετε. Σας παραθέτω τις κυριότερες, ώστε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.
 
Ήλιος

Η πιο απλή μέθοδος είναι να τοποθετήσετε τον λίθο σας σε σημείο που να τον βλέπει ο ήλιος, ώστε οι ακτίνες του να κάψουν τις αρνητικές ενέργειες. Είναι καλύτερα αυτό να γίνει σε εξωτερικό χώρο γιατί τα τζάμια μπλοκάρουν τις ακτίνες του ηλίου. Αφήστε τον εκεί ολόκληρη την ημέρα και μαζέψτε τον το σούρουπο. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να νιώσετε ότι οι δονήσεις του κρυστάλλου σας είναι θετικές και υγιείς και είναι συμβατές με την δική σας ενέργεια. Προσοχή: Η μέθοδος αυτή δεν συνιστάται για τον καθαρισμό του αμέθυστου, γιατί οι ακτίνες του ηλίου τον αποχρωματίζουν και τον ξεθωριάζουν.
 
Νερό

Τοποθετήστε τον λίθο σας σε ένα μπωλ με νερό στο οποίο θα έχετε διαλύσει ελάχιστο αλάτι. Αφήστε τον στο νερό για 10-15 λεπτά κάθε φορά, ξεπλύντε με φρέσκο νερό, σκουπίστε τον και ελέγξτε αν οι ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν εξαληφθεί. Αν όχι, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία την επόμενη ημέρα και για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα ήταν αποτελεσματικότερο αν ανάβατε παράλληλα ένα κερί δίπλα στο μπωλ με τον λίθο και κατά την διάρκεια της διαδικασίας οραματιζόσαστε τις αρνητικές ενέργειες να διαλύονται.
 


Γη

Ένα ακόμα μέσον καθαρισμού των λίθων είναι οι ενέργειες της γης. Εάν έχετε κήπο ή γλάστρες, θάψτε τον κρύσταλλο στο χώμα για περίπου μία εβδομάδα. Αν ο λίθος έχει καθαρίσει μέχρι τότε, σκουπίστε τον ή καθαρίστε τον με νερό. Αν όχι, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

 Πώς καταλαβαίνω ότι ο λίθος μου καθάρισε;

Το μόνο κριτήριο που υπάρχει, είναι το πώς αισθάνεστε εσείς τον λίθο σας. Αν τον αισθάνεστε "δικό σας", κομμάτι του εαυτού σας, αν νιώθετε άνετα με τις ενέργειές του και τις λαμβάνετε ως θετικές, τότε ο λίθος σας είναι καθαρός και συντονισμένος με τις δικές σας δονήσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να το ελέγξετε είναι η αφή, μέσω του δεκτικού σας χεριού. Αν είστε δεξιόχειρας, το αριστερό χέρι είναι το δεκτικό χέρι και το δεξί είναι το χέρι προβολής και μετάδοσης, ενώ αν είστε αριστερόχειρας ισχύει το αντίθετο. Με το αριστερό χέρι δεχόμαστε τις δονήσεις και τις ενέργειες και με το δεξί τις εκπέμπουμε και τις μεταδίδουμε. Κατά συνέπεια, για να ελέγξουμε αν ο λίθος μας καθαρίστηκε σωστά, τον κλείνουμε στην παλάμη του δεκτικού μας χεριού και αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να νιώσει αυτό που μας μεταδίδει.

 
Καθαρός λίθος = Ενεργός λίθος

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο λίθος σας θα χρειάζεται και πάλι καθαρισμό. Αν μάλιστα είναι διαφανής, θα τον δείτε να θολώνει κυρίως εσωτερικά. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ εκπέμπει τις ευεργετικές του δονήσεις, ταυτόχρονα "τραβάει" στο εσωτερικό του ενέργειες από τον περιβάλλοντα χώρο. Για να παραμείνει σωστά ενεργός θα πρέπει μία φορά τον μήνα περίπου, να τον βυθίζετε για λίγη ώρα σε ένα μπωλ με νερό  όπου έχετε διαλύσει ελάχιστο αλάτι. Στην συνέχεια ξεπλένετε τον λίθο με φρέσκο νερό και τον σκουπίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου